İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTÖS: "Okulların açılmasına bir gün kaldı eksikler giderilmedi"

KTÖS: "Okulların açılmasına bir gün kaldı eksikler giderilmedi"

<p>KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına bir gün kalmasına rağmen, okulların "devlet eliyle" yaratılan sorunlarla boğuşmakta olduğunu savundu. Maviş'in açıklaması şöyle:</p>

Yayın Tarihi: 13/09/14 17:06
okuma süresi: 4 dak.
KTÖS: "Okulların açılmasına bir gün kaldı eksikler giderilmedi"
A- A A+

Okulların Açılmasına Bir Gün Kaldı!

Eksikliklerin Giderilmesi İçin CTP –DP Hükümeti Ne Yapıyor?

"Yeni eğitim – öğretim yılının başlamasına bir gün kalmasına rağmen, okullarımız 'devlet eliyle' yaratılan sorunlarla boğuşmaktadır.

Maliye Bakanlığı'nın eğitim hakkını ortadan kaldırmaya yönelik mali politikaları, Eğitim Bakanlığı'nın sorunlarla yeterince uğraşma becerisini ortaya koyamaması ve CTP/DP Hükümeti'nin AK Parti'den aldığı emirleri yerine getirip, koltukta kalma uğruna eğitimi önemsiz bir konu haline dönüştürme çalışmaları nedeniyle 15 Eylül'de açılacak olan ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim okullarımız, sosyal devlet anlayışından yoksun politikacılar sayesinde üvey evlat muamelesi görerek, yeni eğitim – öğretim yılına sorunlarla başlayacaktır.

Terfiler, emekliler, doğum izinleri, hastalık izinleri, yurtdışı izinleri, Londra Türk Dili Okullarında görev yapacak öğretmenlerin izinleri, sendikal izinler, üçlü kararnameler ve belediye başkanlığından doğan boşluklar nedeniyle okullarımızda 78 öğretmen ihtiyacı, 3 müdür ihtiyacı, 9 müdür muavini ihtiyacı, birçok okulda hademe ve özel eğitim öğretmeni ihtiyacı bulunmaktadır. Bazı okullarımızın tamiratı halen devam etmekte, bazı okullarımız hademesiz açılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır.

Maliye Bakanlığı'nın eğitim ve sağlıktan tasarruf etme anlayışı kabul edilemez. Okullarımızın gerçek ihtiyaçları ortada iken Maliye Bakanlığı'nın 10 ilkokul öğretmeni atama yetkisi vermesi, Eğitim Bakanlığı'na da izinlerden doğan 20 geçici öğretmen atama yetkisi vermesi komiktir. Eğitim Bakanlığı'nın elinde olan yetkiler eksikliklerin giderilmesine kesinlikle yetmez. Hiçbir ekonomik akıl Maliye'nin yapmış olduğu tasarruf anlayışına sığmaz. Maliye Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve CTP-DP Hükümeti'nin uygulamaları sadece ve sadece özel okulların teşvik edilmesine, devlet okullarının yıpratılmasına hizmet etmektedir.

Emekçi, özgürlükçü ve sosyalist olduğunu iddia eden bir partinin hükümet ortağı olması ise, daha da ironiktir. CTP, hükümete ortak olduğu günden bu yana emekçi, sosyal, kamusal politikalara değil, AK Parti'nin tavsiye ettiği neo-liberal politikalara aşk duymaktadır. Bu aşktan dolayı Kıbrıslı Türkler'in yeterince zarar gördüğünü hatırlatırız.

Sn. Yorgancıoğlu'na, Sn. Denktaş'a, Sn. Maliye Bakanı ve Sn. Eğitim Bakanı'na hatırlatırız ki 15 Eylül Pazartesi günü saat 08:00 itibarı ile öğretmen eksiklikleri ve yönetici eksikliklerinin giderilmemesi halinde başta Karpaz bölgesi okullarının ders zili acı ile çalacaktır. İnşaat çalışmalarının tamamlanmaması halinde bazı okullarımızın ders zili belki de çalamayacaktır.

Sayın yetkililer, tüm eksikliklerin giderilmesi için son bir gününüz kaldı. Bilin ki öğretmenlerimizin öğrencilerimizin, ailelerimizin ve vatandaşlarımızın sizlere sabrı kalmadı. "

Saygılarımızla.
Burak Maviş
KTÖS Örgütlenme Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.