İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Fiber optik kablo hattı döşeme kazılarının durdurulması için dava dosyalandı

Fiber optik kablo hattı döşeme kazılarının durdurulması için dava dosyalandı

Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) GSM operatörlerinin fiber optik kablo hattı döşeme kazılarının durdurulması için Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava dosyaladı.

Yayın Tarihi: 15/09/14 12:40
okuma süresi: 2 dak.
Fiber optik kablo hattı döşeme kazılarının durdurulması için dava dosyalandı
A- A A+

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan ile Avukat Çise Atlas bugün saat 10.30 sıralarında Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

SOYSAN

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, konu hakkında basına yaptığı açıklamada, sendika olarak, GSM operatörlerinin fiber optik kablo döşeme girişimleri ve izinler konusunda uzun süredir mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

Bütün uğraşlarına rağmen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın Karayolları Dairesi üzerinden GSM operatörlerine söz konusu izinleri verdiğini savunan Soysan, izinlerin durdurulması amacıyla bugün mahkemeye dava dosyaladıklarını söyledi.

Dün yaşanan iş kazasının da optik kabloların kazıları sırasında meydana geldiğini ileri süren Soysan, kazıların durdurulması için ilgili bakanlığı ve hükümeti göreve çağırdı.

Hukuka güvendiklerini ifade eden Soysan, mücadelelerinin süreceğini ve üzerlerine düşen görevi yapacaklarını sözlerine ekledi.

ATLAS

Avukat Çise Atlas da, dün yaşanan iş kazasına değinerek, ülkede iş güvenliği olmadığına dikkat çekti.

Bu konuda da yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Atlas, bugün Yüksek İdare Mahkemesi'ne, GSM operatörlerinin fiber optik kablo çekmesini engellemek için ara emri dosyaladıklarını söyledi.

Atlas, kablo çekimi konusunda alınan kararları yanlış buldukları için mahkemeye başvurduklarını ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.