İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Adlî yıl buruk başlıyor

Adlî yıl buruk başlıyor

Adlî yıl, kronik sorunlarını yeni yıla devrederek bugün yapılacak törenle başlıyor. Güzelyurt Barosu, yeni yılın, Güzelyurt'a yeni bir kaza mahkemesi, yargıç kadrosu ve mahkeme personeli getirmesi umuduyla hayırlı olmasını 'ümitsizce' temenni ederken; Lefkoşa Barosu ise adalete olan inancın ivedilikle temin edilmesi gerektiğine işaret ederek yargı camiasının sıkıntılarına dikkat çekti ve bu konudaki sorunların aşılması için "kalıcı herhangi bir şey yapılmadığını" vurguladı.

Yayın Tarihi: 16/09/14 08:28
okuma süresi: 5 dak.
Adlî yıl buruk başlıyor
A- A A+

Adlî yıl, kronik sorunlarını yeni yıla devrederek bugün yapılacak törenle başlıyor. 2014-2015 Adli Yılının başlangıcı dolayısıyla bugün saat 10.00'da açılış töreni gerçekleştirilecek.

Tören, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Güzelyurt Barosu Yeni Mahkeme Binası istedi

Güzelyurt Mahalli Barosu, bu kapsamda yayımladığı bildiride, yeni adli yılın, "mahkemelerin, yargıçların ve özellikle avukatların hiçbir sorunu giderilmeden" başlayacağını savundu.

Ülke nüfusuna göre avukat sayısının fazla olduğunu, bu yüzden kalitenin düştüğünü ve avukatlar arasında başka yollara sapma aşamasına gelindiğini savunan Güzelyurt Mahalli Barosu, ayrıca siyasilerin de Güzelyurt kazasına adil davranmadığını; diğer kazalar gibi tam teşekküllü bir mahkeme binası ile yargıç kadrosuna kavuşturulamadığını kaydetti.

Pek çok ülke sorunu…

Baro, ülkede her geçen gün trafik ve iş kazaları, uyuşturucu satışı, içme yaşının çok aşağılara inmesi gibi olaylar karşısında bunları önlemede daha etkin olunması ve daha caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini, ayrıca KKTC'ye giriş ve çıkışların kontrolünün artırılması gerektiğini ifade etti ve bunların önlenmesinde yasa koyuculara, siyasilere, polis mensuplarına ve mahkemelere büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Güzelyurt Mahalli Barosu, yeni adli yılın, Güzelyurt'a yeni bir kaza mahkemesi, yargıç kadrosu ve mahkeme personeli getirmesi umuduyla hayırlı olmasını temenni etti.

Lefkoşa Barosu: "Adalete inanç sarsılmamalı…"

Lefkoşa Mahalli Barosu ise yaptığı açıklamada adalete olan inancın ivedilikle temin edilmesi gerektiğine işaret ederek yargı camiasının sıkıntılarına dikkat çekti ve bu konudaki sorunların aşılması için "kalıcı herhangi bir şey yapılmadığını" vurguladı.

Lefkoşa Barosu'nun açıklaması şöyle; "Lefkoşa Mahalli Barosu Yönetimi olarak Öncelikle 2014-2015 Adli Yılının başta yargı camiası olmak üzere herkese hayırlı olmasını diler, yeni Adli Yılın hukukun üstünlüğünün ön planda tutulduğu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, demokratik hukuk devleti yönünde atılan adımlarla geçecek bir Adli Yıl olmasını temenni ederiz.

Adalet, devletin temelidir. Ülkedeki birlik ve düzenin korunabilmesi için adaletin sağlanacağına olan inancın sarsılmaması gerekmektedir ve bu nedenle başta Yasama Organı olmakla birlikte Adaletin sağlanmasına katkıda bulunacak olan devletin tüm organlarına, mercilerine çok büyük görevler düşmektedir.

"Adalete olan inanç ivedilikle perçinlenmeli"

"Bu bağlamda ülkemizde son dönemde yaşanan olayları da göz önünde bulundurarak, adalete olan inancın perçinleşmesi amacıyla ivedilikle;

-Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan alacak davalarındaki sıkıntıların aşılabilmesi amacıyla Faiz Yasasının Meclisimizin gündemine getirilmesi ve bir an önce yürürlüğe konması,

-Hukuk davalarında adaletin erken sağlanabilmesi açısından Tebliğ ve İcra Sistemindeki sıkıntıların aşılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yetkili tüm merciler nezdinde yapılması,

-Ceza davalarında adil yargılanma yapılmadığı düşüncesine mahal vermemek açısından tutukluluk aşamasından itibaren şeffaflığın sağlanması için gerekli tüm düzenlemelerin yapılması,

-Hukuk ve ceza davaları ile aile davalarında kişilerin hak arama özgürlüğünü kullanmada eşitliğin sağlanması açısından Adli Yardım Kurumunun oluşturulabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir."

"Kalıcı bir şey yapılmadı…"

"Camiamız mensupları bugüne kadar bulundukları her platformda bu konuları dile getirmekle birlikte ne yazık ki bugüne kadar bu konudaki sorunların aşılması için kalıcı herhangi bir şey yapılmamıştır.

2014-2015 Yeni Adli Yılında temennimiz halkımızın en fazla güven duyduğu kurumların başında gelen Yargının işleyişine katkıda bulunmak amacıyla bu düzenlemelerin büyük bir çoğunluğunun yapılması için ciddi adımlar atılmasıdır.

Bizler bu konuda kendimize düşen her görevi yapmaya hazır olduğumuzu ve gereken sorumluluğu almaya gönüllü olduğumuzu bir kez daha yetkili mercilerin bilgisine getirmek isteriz…"

Avukatlık yargının üç bacağından biri

"Avukatlık mesleği her şeyden önce bir kamu görevi olup, yargının 3 bacağından biridir. Her meslekte olduğu gibi bizler de meslek icrası sırasında birçok sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaktayız ve her zaman kamu menfaatini ilgilendiren sıkıntıları dile getirmeyi ve bunların çözümü için çareler üretmeyi ön planda tutmayı Hukukçular olarak bir borç bilmişizdir…

Saygılarımızla, Lefkoşa Mahalli Barosu (a) Av. Arzu İzveren"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.