İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Siber'in adaylığı 'oybirliği mi?' tartışması Sosyal Medya'yı salladı

Siber'in adaylığı 'oybirliği mi?' tartışması Sosyal Medya'yı salladı

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, CTP Parti Meclisi'nin dün akşam toplantıya katılanların oybirliği ile Sibel Siber'i Cumhurbaşkanı adayı göstermesi kararını eleştirerek, kararın oybirliği ile alınmadığını iddia etti.

Yayın Tarihi: 16/09/14 10:15
okuma süresi: 3 dak.
Siber'in adaylığı 'oybirliği mi?' tartışması Sosyal Medya'yı salladı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Derya, kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, " "Oybirliği" mi? Bazen söyleyecek birşey yoktur, bazen sadece gülümsersiniz" ifadelerini kullandı.

CTPpm.gif">

Doğuş Derya'nın iletiyi kısa bir süre sonra Sosyal Medya hesabından kaldırması ise, CTP'de Sosyal Medya yasağının sürdüğü iddialarının artmasına sebep oldu.

ÖKTEM, RED OYU VERDİĞİNİ DUYURDU

Özlem Öktem isimli parti meclisi üyesi de kendisinin toplantıda bulunduğunu ve oylamada red oyu kullandığını facebook hesabından duyurdu.

AZGIN'DAN OYBİRLİĞİ İDDİASI

Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın ise kişisel Sosyal Medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Lefkoşa Milletvekili Değerli arkadaşlar, oldukça üzücü ve bir o kadar düşündürücü bazı yorumlar yapılıyor. Sayın Sibel Siber, Parti Meclisi'nde hazır bulunan yaklaşık 70 üyenin tümü tarafından ayakta alkışlanarak adaylığı onaylanmıştır. Bu esnada PM odasında olmayan birkaç kişi vardı ( sanırım 3). Şayet arkadaşların bu tavırları, bilinçli ve bir tür siyasi protesto iseydi yine de "mevcutların oybirliği kararı"na engel değildir. Yani, tek bir "red" oyu çıkmamış, dahası Parti Meclisi'nde ayakta alkışlanarak Sayın Sibel Siber'in adaylığı onaylanmıştır. İşin gerçeği bu. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, yolumuz açık olsun."

"BEN RED OYU VERDİM"

Bu iletinin altına kararın oy birliğiyle alınmadığını alenen yazan Özlem Öktem isimli bir Parti Meclisi üyesi tepki gösterdi ve şunları yazdı:

"Ben bir PM üyesi olarak oradaydım ve ''RED'' oyu verdim yani verdiğiniz bilgi yanlış.Fikrimin sorulduğu ilk gün düşüncelerimi de aktarmıştım bugün aynı düşüncelerim geçerlidir.Ancak Çoğunlukla alınan bu kararı ayakta alkışladım ve CTP ye ömrünü gönlünü vermiş biri olarakta çıkan bu iradeye saygılıyım ve adayımızın sonuna kadar arkasındayım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.