İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTÖS: "Okullar öğretmensiz açıldı..."

KTÖS: "Okullar öğretmensiz açıldı..."

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'ndan yapılan açıklama ile eğitim yılının sorunlu açıldığına işaret edildi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 16/09/14 11:29
okuma süresi: 3 dak.
KTÖS: "Okullar öğretmensiz açıldı..."
A- A A+

2014-2015 Öğretim Yılı daha önceden yaptığımız açıklamalarda da ortaya koyduğumuz gibi başta öğretmen eksikliği ve kalabalık öğrencili sınıflar olmak üzere birçok sorunla açılmıştır.

Türkiye ile imzalanan ekonomik protokol gerekçe gösterilerek, okullardaki öğretmen sayısından tasarruf yapmayı kendine hedef seçen hükümet okullardaki öğrencileri öğretmensiz bırakmanın sorumsuzluğu içindedir. Türkiye bir yandan adamızın kuzeyine nüfus yığmaya devam ederken, taşınan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamayı da, Kıbrıslı Türk toplumunun sırtına yıkmayı alışkanlık haline getirmiştir. Okullarımızda okuyan öğrenciler %40 sadece T.C vatandaşıdır ve bu nüfusun büyük bölümü adamızın kuzeyinde kaçak olarak bulunmaktadır. Son günlerde artan iş kazaları nedeni ile ortaya çıkan tablo, kayıt dışı çalışan nüfusun ne oranda olduğunu doğrular niteliktedir.

Hükümetlerin desteğiyle yaratılan ucuz emek sömürüsünden nemalanan ve semiren yerli ganimetçi sermaye, taşınan nüfusun eğitim, sağlık gibi temel harcamaların yükünü, vergisini ödeyenlerin sırtına yıkmaktadır. Asgari ücretin altında çalıştırılıp emekleri sömürülen Türkiyeli nüfusun vergi veremediği, onları çalıştıran işverenlerin ise vergi kaçırdığı açıktır. Eğitim ve sağlıktan parasız olarak yararlanmak en temel insan hakkıdır ve nereden gelirse gelsin adamızın kuzeyinde yaşayan her bireyin bu haklardan yararlanmasını savunmak sendikamızın temel görevlerinden biridir. Bu çerçevede parasız eğitim hakkını savunurken, T.C'nin desteğinde nüfus taşıyanları, vergi kaçıran ganimetçi sermayeyi eleştirmek, vergi veren insanlarımızın da hakkını aramayı bir görev biliyoruz.

Türkiye'nin kolonisi haline getirilen adamızın kuzeyinde T.C'nin yolladığı para, taşınan nüfusa yetişmemektedir. Yeni akademik yılda bazı okulların açılamaması buradaki işbirlikçi hükümetin talimatlara ne kadar uyduğunu ortaya koymaktadır. T.C'nin Kıbrıs'tan Sorumlu eski Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın dediği gibi "bizde ne varsa sizde de olacak" sözü gerçekleşmiştir. Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda okulların öğretmensizlikten açılamaması alışılmış bir durum iken artık Kıbrıs'tada okullar öğretmen yetersizliğinden açılamamaktadır. Bu çerçevede T.C yetkililer "eserleri ile övünebilirler".

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.