İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

USAM: "Nihayet adım atıldı"

USAM: "Nihayet adım atıldı"

Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM)'nin çabaları nihayet sonuç vermeye başladı.

Yayın Tarihi: 16/09/14 11:47
okuma süresi: 2 dak.
USAM: "Nihayet adım atıldı"
A- A A+

Yıllardır, Ülkemizde büyük bir eksikliği hissedilen ve her fırsatta USAM tarafından dile getirilen " Uyuşturucu İzleme, Kontrol ve Takip Merkezi" nin kurulmasına yönelik ilk adım olarak " Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu" nun oluşturulmasına karar verildi.

USAM'ın özellikle son zamanlarda yapmış olduğu resmi ziyaretlerle konunun önemi ve aciliyeti dile getirilmiş ve Komisyon'un Başbakanlık bünyesinde oluşturulması önerilmişti.Önerinin Başbakanlık tarafından dikkate alınması, USAM açısından olumlu bir karar olup, takdirle karşılanmıştır.

Uyuşturucu ile mücadelede ilgili tüm paydaşların yer alacağı ve belirlenecek stratejiler doğrultusunda arz azaltımı, talep azaltımı, bilgi toplama, araştırma ve değerlendirme çalışmalarının bir bütün olarak bilimsel temellere dayanılarak yürütülmesi arzulanan Komisyon'nun, bir an önce faaliye geçmesi beklenmektedir.

4 Eylül, 2014 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Başbakanlık koordinatörlüğünde ve başkanlığında oluşacak olan Komisyon'un ivedilikle faaliyete başlaması ve işbirliği halinde, ülkemizi tehdit eden önemli bir sorunun aşılması yönünde çalışmaların ivme kazanması gerekmektedir. Bu bağlamda USAM konunun hem takipçisi hem de destekçisi olmaya devam edecektir.

Yönetim Kurulu Adına,

Ayşe Gökyiğit

( Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.