İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Toparlanıyoruz: "Halkın bilgi alma hakkının gereğini yapın!"

Toparlanıyoruz: "Halkın bilgi alma hakkının gereğini yapın!"

Toparlanıyoruz Hareketi yaptığı açıklama ile halkın bilgi alma hakkının gereginin yapılması çağrısında bulundu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 16/09/14 14:47
okuma süresi: 3 dak.
Toparlanıyoruz: "Halkın bilgi alma hakkının gereğini yapın!"
A- A A+

KKTC'ye elektrik ve su getirilmesi ile ilgili projeler hakkında, hükümetin kamuoyuyla herhangi bir bilgi paylaşmayarak; halkın sağlıklı bir değerlendirme yapmasını engelleyen tutumunu endişeyle takip ediyoruz.

Bilindiği üzere bir süre önce, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti sırasında ülkemize suyun getirilmesinden sonra elektriğin de kısa süre içerisinde getirileceği yönündeki beyanının ardından, bu konu hakkında "kimin bilgi sahibi olduğu" sorusu gündemde tartışılmıştır.

Sadece bu tartışma bile; kendi geleceği hakkında asıl söz sahibi olması gereken halkın hiçbir bilgiye sahip olmadığını göstermektedir. Diğer taraftan; halk adına iktidar yetkilerini ellerinde tutan siyasilerimizin ifadeleri çok daha içler acısıdır. İfadelerden anlaşılan odur ki; siyasilerimiz ya konuyla ilgili bilgi sahibi değildirler(ki, bu durumda hükümet edemiyorlar demektir ve bunun gereğini yapıp yetkilerini iade etmelidirler) ya da halkın bilgilenmesinden rahatsızlık duydukları için "şeffaflık" vaadlerini unutup bildiklerini gizlemektedirler. Bu düşüncemiz; bazı siyasilerin bir süreden beri, proje hakkında olumlu, fakat bir o kadar da detaydan uzak, yuvarlak beyanlar paylaşmasıyla pekişmektedir. Şüphe yoktur ki; halkın ihtiyacı içi boş yuvarlak beyanlar değil, ülkenin geleceğini etkileyecek olan projeler hakkında sağlıklı değerlendirme yapabilmesini sağlayacak bilgilerdir. Hareketimiz bu ihtiyacı 1.5 yıl önce, üstelik başka bir hükümet döneminde, dile getirmiş olmasına rağmen, görünen odur ki geçen sürede sadece yönetenler değişmiş, ancak zihniyet değişmemiştir.

Ülkemizin geleceğini ilgilendiren böylesi kararların, şeffaf şekilde ve kamuoyunda tartışıldıktan sonra kendi geleceğini belirleme hakkına sahip olması gereken halkımız tarafından verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Oysa 2013 yılında TC ile KKTC arasında ekonomik protokolün imzalanmasından sonra, hükümetlerin elektrik ve su getirilmesi projeleri ile ilgili tutumu, tam aksine, halkı devre dışı bırakan bir anlayıştır. Halka bilgi verilmeyerek; kendi geleceğini ilgilendiren böylesi önemli bir süreçte, karar alma ve uygulama konularına katılımı engellenmekte, bir başka deyişle, halkın kendi geleceği hakkında söz söyleme hakkı adeta elinden almaktadırlar.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak, hükümet yetkililerini, halkı devre dışı bırakan bu tutumunu derhal terk etmeye ve halkı elektrik ve su projeleri hakkında sağlıklı bir şekilde bilgilendirmeye davet ediyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.