İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

DKB: "DAÜ BİR-SEN'in haklı mücadelesini selamlıyoruz!"

DKB: "DAÜ BİR-SEN'in haklı mücadelesini selamlıyoruz!"

Devrimci Komünist Birlik yaptığı açıklama ile DAÜ BİR-SEN'in Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzeninin ortadan kaldırılmasına dikkat çekmek amacıyla yaptığı yürüyüşü desteklediğini açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 16/09/14 16:30
okuma süresi: 2 dak.
DKB: "DAÜ BİR-SEN'in haklı mücadelesini selamlıyoruz!"
A- A A+

DAÜ BİR-SEN yönetim kurulu üyelerinin Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ), Toplu İş Sözleşmesi (TİS) düzeninin ortadan kaldırılmasına dikkat çekmek ve çalışanlara sırtını dönmüş, kulaklarını tıkamış yöneticilere seslerini duyurmak için tüm DAÜ çalışanları adına, Mağusa'dan Lefkoşa'ya yürüyüşünü selamlıyoruz!

Yedi yıldır akademisyenlerle, beş yıldır da işçi ve memurlarla sözleşme imzalamayarak TİS düzenini yok eden Rektörü ve buna çanak tutan Vakıf Yöneticiler Kurulunu kınıyoruz.

Üniversitede çalışanların hakları gaspedilmekte, angarya işçilik, taşeron adı verilen kölelik sistemi hakim kılınmaya çalışılmaktadır.

Çalışanlar yarı zamanlı, hizmet alımı, döner sermaye personeli, destek personeli-köstek personeli gibi isimlerle, uyduruk istihdam biçimleriyle güvencesiz çalıştırmaya ve sendikasızlaştırmaya zorlanmaktadır.

Çalışanların örgütlü olduğu yetkili sendika konumundaki DAÜ BİR-SEN'in haklarını korumak ve sorunlarını gündeme taşımak için Mağusa'dan Lefkoşa'ya gerçekleştirdikleri yürüyüşü destekliyoruz ve yarın Lefkoşa girişinden itibaren yürüyüşlerine katılarak omuz veriyoruz!

Yaşasın bilimsel demokratik eğitim ve üniversite mücadelesi!

Devrimci Komünist Birlik (a)

Yusuf ALKIM (DKB Sözcüsü)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.