İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Hayvancılar Birliği'nin eylemi "Böyle eylem olmaz olsun!" dedirtti

Hayvancılar Birliği'nin eylemi "Böyle eylem olmaz olsun!" dedirtti

Araçlarıyla yolu kapatan hayvancılar, eyleme ölmüş bir "kuzuyu araçlarının üzerine bağlayarak sergilemeleri, sosyal medyada ciddi tepkilere neden oldu ve "Eyleminiz batsın", "Böyle eylem olmaz olsun" yorumları yapıldı.

Yayın Tarihi: 17/09/14 08:54
okuma süresi: 4 dak.
Hayvancılar Birliği'nin eylemi "Böyle eylem olmaz olsun!" dedirtti
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Güzelyurt'ta sokağa dökülerek araçlı eylem yaparken, hayvancıların dertlerinden çok seçtikleri ve halk tarafından büyük tepki toplayan eylem şekli dikkat çekti.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Güzelyurt'ta araçlı eylem yaparak hükümeti protesto etti. Sokağa dökülen hayvancıların eylem şekli ise dikkatleri üzerine topladı. Ölmüş bir kuzuyu aracın üzerine bağlayarak eylem yerine gelen hayvancılar vatandaşların büyük tepki göstermesine neden oldu.

Sosyal medyada ciddi tepkilere neden olan hayvancıların eylemi , "eyleminiz batsın" , "böyle eylem olmaz olsun" gibi yorumları beraberinde getirdi.

"Kuzuyu eyleme temsili olarak getirdik"

Kıbrıs Postası'na konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları ise ölü olan kuzuyueylem yerine temsili olarak getirdiklerini belirtti.

"Hayvancı süt kurumundan parasını alamadı"

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, eylem gerekçeleriyle ilgili ise üreticinin süt kurumundan 35 milyon lira alması gereken parayı alamadığını, üreticinin ürettiğini satamadığını söyleyerek, sorunlarının çok büyük olduğunu belirtti.

"Sektör duvara vurdu"

Başkan Naimoğluları devletin çözüm üretmediğini, süt paralarının ödenmesini beş altı aydır beklediklerini ancak ödenmemesinden dolayı sektörün duvara vurduğunu ifade ederek, ülkede haksız bir rekabet ortamı yaratıldığını belirtti. Naimoğluları, ülkede 350 bin adet küçük baş hayvan olduğunu söyleyerek, kuraklık yaşanmasından dolayıhayvancının zor günler geçirdiğinin altını çizdi.

"Hayvancı arpa bile alamadı"

Başkan Naimoğluları, "hayvancıya arpa veriniz dedik, ancak hala daha Maliye ve Tarım Bakanlığı, arpa olmasına rağmen protokol hazırlamadı. 2,7 milyon lira faiz farkını Türkiye Cumhuriyeti'nden almalarına rağmen, bankaya aktardılar" dedi.

"Dışardan aldığımız ot çok pahalı"

Başkan Naimoğluları, hayvancının ot dahi bulamadığını, dışarıdan getirmelerine rağmen düzenli gelmediğini ve pahalı olduğunu da belirterek, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

"Tarım Bakanlığı hayvancıyı batırmak için düğmeye bastı"

Toprak Ürünleri Kurumu'nun üreticiyi batırmakta olduğunu söyleyen Naimoğluları,Tarım Bakanlığı'nın da hayvancıyı batırmak için kendi eliyle düğmeye bastığını açıkladı.

"Çözüm üretilmezse eylemler tüm bölgelere yayılacak"

Başkan Naimoğluları devlet üretme çiftliklerine 3 bin adet kuzu alındığını ancak parasının 2 ay sonra ödendiğini, aynı gün de kasaplara satılığa çıkarıldığını belirterek, hayvancının bu sebeple ürettiğini satamadığına vurgu yaptı. Devletin sıkıntılarını çözmediğine de değinen Naimoğluları, eylemlerine Güzelyurt'ta başladıklarını, çözüm üretilmediği takdirde tüm bölgelere yayacaklarını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.