İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İlk turda hiçbir aday yeterli oya ulaşamadı

İlk turda hiçbir aday yeterli oya ulaşamadı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, olağanüstü toplandı.

Yayın Tarihi: 18/09/14 11:08
okuma süresi: 3 dak.
İlk turda hiçbir aday yeterli oya ulaşamadı
A- A A+

Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.20'de başlayan toplantıda, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi'nin Yüksek Adliye Kurulu üyelik başvurularının değerlendirilmesine ilişkin raporu görüşüldü ve ardından Yüksek Adliye Kurulu'na üye seçimine geçildi.

Milletvekilleri, kurul üyeliği için aday olan 4 kişi arasından tercih yaparak kapalı oy kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, Yüksek Adliye Kurulu'na üye seçimi için yapılan ilk tur oylamada, aday gösterilen 4 kişiden hiçbiri yeterli oya ulaşamadı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, İç Tüzük gereği seçimin yine 4 aday arasında tekrarlanacağını açıkladı ancak ikinci tur oylama öncesinde, siyasi parti gruplarının değerlendirme yapmasına fırsat vermek için oturuma ara verildiğini duyurdu.

Meclis Genel Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın yarın yapılması beklenen Kıbrıs sorunu konulu olağanüstü birleşimin ertelenmesine ilişkin konuşmasının ardından Yüksek Adliye Kurulu üyeliği seçimi konusuna geçildi.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman'ın komite raporunu okumasının ardından söz isteyen olmaması üzerine rapor oylandı.

Oylama öncesi açıklama yapan Meclis Başkanı Sibel Siber, raporun kabul edilmesi halinde 4 adayın adaylıklarının kabul edileceğini ve seçimin bu adaylar arasında yapılacağını söyledi.

Daha sonra raporun oy birliğiyle kabul edilmesi üzerine seçime geçildi.

Seçim, 4 adayın soyadlarının alfabetik sıraya göre sıralandığı oy pusulasına milletvekillerinin kapalı olarak verdikleri oylarla yapıldı.

4 ADAY

Milletvekilleri, 7 Haziran'da görev süresi tamamlanan ancak yerel seçimler nedeniyle yerine geçecek isim için seçim yapılamayan Yüksek Adliye Kurulu üyesi Hasan Hasipoğlu yerine Ezer Özsoy, Serhan Çınar, Buğra Akter ve Kemal Hansoy arasından seçim yaptı. Seçim sırasında şeffaf sandık kullanıldı.

2 OY PUSULASI GEÇERSİZ

Seçim sonucu 43 oy pusulasından 2'si geçersiz sayılıp iptal edilirken, adaylardan Ezer Özsoy 13, Buğra Akter 13, Serhan Çınar 8 ve Kemal Hansoy 7 oy aldı.

Meclis Başkanı Siber, hiçbir adayın yeterli oyu alamaması nedeniyle iç tüzük gereği seçimin aynı adaylar arasında tekrarlanacağını açıkladı.

Siber, ikinci turdan önce grupların değerlendirme yapabilmesi için toplantıya 10 dakika ara verdiklerini de açıkladı ve oturuma ara verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.