İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

SİD, su kuyuları ile ilgili açıklama yaptı...

SİD, su kuyuları ile ilgili açıklama yaptı...

Su İşleri Dairesi su kuyuları ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/09/14 11:48
okuma süresi: 4 dak.
SİD, su kuyuları ile ilgili açıklama yaptı...
A- A A+

Lapta Belediye Başkanı Sayın Fuat Namsoy'un " Su Dairesi'nin Elektrik Kurumu'na olan borçlarını ödemediğini, kurumun da kuyuların elektiriğini kestiği, bu nedenle, Lapta Belediyesi olarak bölgede bulunan su kuyularından ellerini çektikleri" ile ilgili basında çıkan açıklamasına istinaden; Dairemiz söz konusu su kuyuları ile ilgili açkılama yapma ihtiyacı hissetmiştir.

Buna göre; 2008 tarihinde dönemin Bakanlar Kurulu, "İçme ve Kullanma Suları Ücreti Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü"nü 1 Eylül 2008 tarihinden itibaren yürülüğe koymuş ve söz konusu Tüzük uyarınca da; kullanım hakkı sözleşmesi ile Belediyelere devredilmiş kaynaklardan su sağlayan yerel yönetimlerden 0.10 tl/ m3 ücret talep ederken, kullanım hakkı sözleşme ile devredilemeyen kaynaklardan su sağlayan yerel yönetimlerden ise 0.25 tl/ m3 ücret talep edilmiştir.

Tüzüğe göre, kullanım hakkı devredilmiş kuyular için yerel yönetimlerin katkı paylarından 0.10tl kesilmekte iken, devredilmeyen kaynaklar için ise katkı paylarından 0.25 tl kesilmektedir. Söz konusu Tüzük, hiçbir değişiklik yapılmadan günümüze kadar yürülükte kalmış ve tüm belediyelerin katkı paylarından kuyu kullanım hakları doğrultusunda kesintiler yapılmıştır.

Dairemiz, halkımızı mağdur etmemek adına kullanım hakkı devredilmeyen su kuyularının 2008 yılından beridir ödenmeyen elektrik borçlarının kapatılması ile ilgili çalışamaya başlamış ve söz konusu kuyuların elektirik borçları, Kıbrıs Türk elektrik Kurumu ile istişare edilerek, taksitlendirme yolu ile ödenmiştir.

Lapta Belediye Bölgesinde bulunan kuyular, sözleşme ile Lapta Belediyesi'ne devredilmiş olup, söz konusu kuyuların elektrik borcunun ödenmesi ile ilgili sorumluluk Belediye'nin uhtesindedir. Söz konusu kuyularda dahil olmak üzere sözleşme ile devredilen kaynakların elektrik borçlarının ödenmesi ile ilgili ne Bakanlığımızın ne de Bakanlığımıza bağlı Su Dairesi'nin hiçbir sorumluluğu yoktur.

Ayrıca; söz konusu Belediye'den kesilen katkı payı, Tüzük uyarınca 0.10tl/ m3 olup, Belediye'nin halktan aldığı miktar ton başına 2.2 tl/ m3 dir.

Sayın Başkanın iddia ettiği gibi; hiçbir Belediye için partizanca davranılmamakta ve her konuda olduğu gibi bu konuda da Yasa ve Tüzük kuralları uygulanmaktadır. Örnek verecek olursak, Gazimağusa Belediyesi'ne devredilmiş dört adet kuyudan 0.10 tl/ m3, Girne Belediyesi'ne devredilmiş dokuz adet kuyudan 0.10 tl/ m3 ücret talep edilirken yine Tatlısu Belediyesi'ne devredilmiş bir kuyudan ve Çatalköy Belediyesi'ne devredilmiş kuyudan beş kuyudan 0.1 tl/ m3 ücret talep edilmektedir.

Yine Sayın Başkanın iddia ettiği gibi Dairemiz ve Dairemizin bağlı olduğu Bakanlığımızın partizanca davranarak Bölge halkını sussuz bırakmak gibibir tutumu olamaz, ifade edildiği gibi, Dairemiz asil görev ve yükümlülüklerini Yasa ve Tüzük kuralları çerçevesinde yerine getirmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.