İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na "Dostluk Ödülü"

Cumhurbaşkanı Eroğlu'na "Dostluk Ödülü"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ülkelerin bir biriyle dostluk ve barış içinde olmasının insanoğlunun en doğal hakkı olduğunu ancak kurulan dostlukları yaşatabilmenin de önemli olduğunu vurguladı. Eroğlu, "İnşallah, hem Güney Kıbrıs ile iki halkın dostça, bir birinin haklarına saygılı olarak yaşayabileceği bir anlaşmaya varabiliriz, hem de kendi bünyemizdeki dostluklar her geçen gün artarak, serpiştirilir" dedi.

Yayın Tarihi: 18/09/14 12:40
okuma süresi: 3 dak.
Cumhurbaşkanı Eroğlu'na "Dostluk Ödülü"
A- A A+
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dostluk Derneği'nden bir heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanlığı'nda saat 10:00'da gerçekleştirilen kabulde konuşan Dostluk Derneği Başkanı Ali Kansu, iki yıl önce kurdukları derneğin her yıl bir kişiye dostluk ödülü verme kararı aldığını ve ilk ödülü bu yıl Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na vermek istediklerini kaydetti.

Kansu, ilk ödülü, Rum tarafının isteksizliğine ve KKTC'ye yıllardır uygulanan ambargolara rağmen bir çözüm için uğraş vermesinden ve Rum tarafına dost elini uzatmasından dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu'na vermeyi kararlaştırdıklarını ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu da konuşmasında, ilk dostluk ödülünü kendisine layık görmelerinden dolayı dernek yönetim kuruluna teşekkür ederek, dostluk kurabilmenin önemine işaret etti ve insanoğlunun hayatta olduğu sürece gerçek dostlara ihtiyaç duyduğunu kaydetti.

Dostluk anlayışının, bir dostluğun ömür boyu devam etmesi şeklinde olduğunu ifade eden Eroğlu, "Komşularımızla da dostça bir anlaşma arayışı içerisindeyiz. Bir birimizin haklarına saygı duyarak, bir birimizin aynı toprağın insanı olduğumuz ve aynı topraklarda yaşamak durumunda olduğumuz inanç ve bilinciyle bir anlaşma arayışı içerisindeyiz" diye konuştu.

Liderlerin dünkü görüşmesinde, önemli başlıkları sıralayarak, onları görüşmeye ve ortak noktalarda buluşmaya çalışacaklarına dair ortak bir açıklama yaptıklarını söyleyen Eroğlu, güney komşularıyla müzakere masasında başlattıkları dostane ilişkileri bir çözüm, bir anlaşmayla sonuçlandırma temennisinde bulundu.

Kendi ülkesinde de insanlar arasındaki dostluk artarsa, daha güzel ve daha huzurlu günler yaşanabileceğini kaydeden Eroğlu, insanoğlunun, dostu olmadan yaşayamayacağını ve dostlukların kalıcı olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bazı çevrelerde hakim olan, siyasi hayatta birine muhalif duruşu olanların dost olamayacağı anlayışının yanlış olduğunu belirten Eroğlu, "Demokrasilerde elbette siyasi partiler olacaktır. Görüş farklılıkları da olacaktır ama dostluklar ve insani ilişkiler devam edecektir. Ben, bu anlayış içerisinde siyasi hayatımı bugüne kadar taşıyabildim" dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu'na "Dostluk Ödülü" takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.