İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS: "Eğitim BAkanlığı'nın susması tam bir rezalet!"

KTÖS: "Eğitim BAkanlığı'nın susması tam bir rezalet!"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, öğrencilerin başka okullara nakli ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 18/09/14 13:50
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS: "Eğitim BAkanlığı'nın susması tam bir rezalet!"
A- A A+

Kolej giriş sınavlarının yarattığı olumsuzluk yetmezmiş gibi, şimdi de kolejlere kaydolan öğrencilerin kural dışı bir şekilde partizanca başka okullara nakli gündeme gelmiştir.

Adamızın kuzeyinde hayatın her alanına yerleşen partizanlık ve adam kayırma şimdi de okullara bulaştırılmıştır.

Çocuklarımız partizanlık ve adam kayırma ile küçük yaşlarda tanışmaya başlamışlardır. Kolej giriş sınavlarında daha düşük puanlarla kabul edilen bazı öğrencilerin, torpil kullanarak daha yüksek puanla öğrenci kabul eden kolejlere nakledilmeleri tam bir skandal olmuştur. Basına yansıyan haberlerle ortaya çıkan bu partizanlık toplumdaki adalete ve sisteme güveni tamamen ortadan kaldırmıştır.

Bu kadar önemli bir konu karşısında Eğitim Bakanlığı yetkililerinin suskunluklarını devam ettirmeleri tam bir rezalettir. Konu ile ilgili olarak Eğitim Bakanlığı yetkililerini şiddetle protesto ederken, kolej giriş sınavına girip sınavda düşük puanla kabul edilen öğrencilerin puanına yakın puan alıp, kabul listesinin dışında bırakılan öğrenci velilerine, hukuksal destek vererek dava yoluna gideceğimizi kamuoyuna duyurur, haksızlığa uğrayanları sendikamıza başvurmaya davet ederiz.

Saygılarımızla

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.