İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

KTOEÖS: "Eğitim Bakanlığı'ndan sahte diploma skandalı"

KTOEÖS: "Eğitim Bakanlığı'ndan sahte diploma skandalı"

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yaptığı açıklama ile Eğitim Bakanlığı'na eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 19/09/14 11:21
okuma süresi: 5 dak.
KTOEÖS: "Eğitim Bakanlığı'ndan sahte diploma skandalı"
A- A A+

Eğitim Bakanlığı sınıfta kalmıştır ancak kendine çok başarılı sahte diploma düzenleyerek kendisini çok başarılı göstermektedir. Son birkaç gün içerisinde ortaya çıkan uygulamalar çocuklarımıza iyiyi, erdemi öğretmesi gereken eğitim bakanlığının aslında düzeneklerin bakanlığı gibi hareket ettiğini ortaya çıkarmıştır.

Kolejlere usul ve yasalara aykırı bir şekilde kriterleri yerine getirmese de TC'den gelen subay çocukları kaydedilmekte, milletvekili, bakan çocuklarına usulsüz, yasadışı ayrıcalıklar tanınmakta fakat sıradan ailelerin çocuklarına taşıma ücretleri kaldırılırken, onların nakil hakkı tanınmamaktadır. Yapılanlar "Vay Be" dedirtecek cinsten uygulamalardır.

Bazı çocukların velilerine istediği okula kayıt yaptırma şansı verilirken, bazı okullarda fazla öğrenci, bazı okullarda az öğrenci dağılımlarının doğması sadece beceriksizlikle açıklanamayacak kadar ustacadır. Özellikle çok büyük bir usulsüzlük, yasa dışılık ve sahtecilik içeren, tilkice dıştan bitirme sınavlarının ek bütünleme sınavlarına dönüştürülmesi kabul edilemezdir.

"Ben son kez ek bütünleme hakkı veriyorum" diyen Sn. Arabacıoğlu'nun sanatının doruğuna çıktığını gösterecek niteliktedir. Dıştan bitirme sınavları örgün eğitim dışına çıkmış ve yaşını tamamlamış yetişkin insanlara "dışarıdan" eğitimini tamamlama şansı vermektedir. Sınıf geçme sınav tüzüğü dışarıda kalan, ara veren öğrencilerin eğer yaşı da tutuyorsa tekrar örgün eğitime dönmesini sağlayan bir anlayıştaki haktır. Dıştan bitirme sınavları bu nedenle her okul, alan türüne göre bütün adada tek okulda yapılacak şekilde yasal hale getirilmiştir.

Bizim tilki bakanlığımız tüm okullara dıştan bitirme sınavlarına bir gün kala yasadışı genelge yollayarak çocuklara da "Tasdikname alın ve bu sınava katılın" çağrısı yapmıştır. Bu tilkiliğin, ali cengiz oyunlarının başrolündekilerine soruyoruz:

  1. Sınıf geçme sınav tüzüğüne göre sınıf tekrarı yapma şansı olan öğrenciyi "Tasdikname" alıp ilişkisini kestiriyorsunuz. Tasdikname alan ve dıştan bitirme sınavına giren bir çocuk eğer kalırsa "örgün eğitim" dışına çıkacaktır. Bunu öğrencilere ve velilerine söylediniz mi?

  1. Kolejlerde vekil oğluna yaptığınız gibi dıştan bitirme sınav komisyonlarına, bazı çocukların sadece geçmesi için komisyon atamalarını yeniden düzenleyerek, ayarladınız mı?

  1. Her öğrenciye tasdikname aldırıp ailesinden de parasını alıp, tek okulun altından kalkamayacağı bir dıştan bitirme sınavı yerine para istemeyen ve her okulun kendisinin yapıp sıkışmayacağı, ek bütünlemeye benzeyen dıştan bitirme sınavı yerine neden "Ek bütünleme hakkı verdim" demediniz. Yoksa siz Sn. Tavuri kadar akıllı mısınız?

  1. Dıştan bitirme tüzüğünün 25. Maddesinde 20 gün önce kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması gerekliliği vardır. Jetonunuz biraz geç düştü de mi daha kayıtlar devam ederken sınavlar başlayacaktır? Siz yasa, tüzük nedir, işinize gelirse mi uyarsınız?

  1. Siz öğrencilere ders yılı başlamışken tasdiknameyi, dıştan bitirmeye girsin diye mi veriyorsunuz?

  1. Dıştan bitirme tüzüğünün 14(b) maddesi kapsamının hiç birine girmeyen öğrenciler hangi kıstasa göre sınavlara alınacaktır. Yasal olmayan bu durumu da mı kılıfına göre uyduracaksınız?

  1. Sadece bazı veli çocuklarının geçirilmesi için yapılan şeytanlık, tilkilik yerine adam gibi Bakanlar Kurulu kararı ile niye tüm öğrencilerin tümünü geçirmediniz? Nasıl olsa buna alıştınız, bu daha adil olmaz mıydı?

Kamusal eğitimde nitelik gailesi olmayan, öğretmen haklarına göz diken, göç yasası kapsamındaki öğretmenlerin haklarında "Haklısınız" demekle kalan ve tek iyileştirme yapmayan, göç yasasının ivedilikle görüşülmesine onay vermeyen Eğitim Bakanı, öğretmenin bakanı olamaz hatırlatırız.

Biz öğrencilerimizin kalmasına karşı değiliz, gelin şikâyetçi olduğunuz sistemi birlikte iyileştirelim ve hiçbir öğrencinin kalmayacağı, sene kaybetmeyeceği şekilde düzenleyelim. Seçmeci-elemeci sınavları ortadan kaldıralım. Bu çağrıyı Eğitim Bakanı Sn. Arabacıoğlu'na tüm kamuoyu önünde yapıyoruz.

Eğitim rant kapısı olmaktan çıkarılmalı, Geleceğimiz heba edilmemelidir!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.