İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Onur Belgesi ve altın madalya

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Onur Belgesi ve altın madalya

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat i.Günsel ve beraberindeki heyet, Gaziler günü dolayısıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 20/09/14 11:05
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'e Onur Belgesi ve altın madalya
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Şehit Aileler ve Malül Gaziler Derneği'nde Başkan Ertan Ersan ve Dernek yönetim kurul üyeleri tarafından karşılanan Dr. Suat İ. Günsel ve heyeti daha sonra şehit fotoğraflarının yer aldığı müzeyi ziyaret ettiler.

Ziyarette şehitler anısına saygı duruşunun ardından Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ve YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel birer konuşma yaptı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Günsel'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bugüne kadar derneği 75 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Ersan, kimler tarafından ziyaret edildiği hakkında da kısa bilgiler vererek "Burası vatan topraklarının kurtulmasının ispatı" diye konuştu.

Ersan konuşmasına, Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel'in bu vatan toprağında eğitim ve sağlık alanında büyük katkılar yaptığını ve ülke'nin bu iki alandaki gelişmesine dikkat çekti.

Ertan Ersan ,Derneğin yönetim kurulu kararı ile Dr.Suat İ.Günsel'e Onur belgesi ve Altın Madalya verilmesi hakkındaki kararı açıklayarak,bu madalyanın bugüne kadar Türkiye 11. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile Türkiye Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e de verildiğini vurguladı.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel de , Bu vatan toprağının,bu devletimizin ,Cumhuriyetimizin bize emanet edenleri temsil eden kişilersiniz. bizden sonra gelecek nesile bu tarihimizi aktarmakta büyük sorumluluk taşıyorsunuz.

Vatanın kurtulması ve cumhuriyetin kuruluşunun şehitlerin verdiği canlar sayesinde olduğunu ifade eden Günsel, şehitlerin canları sayesinde kurulan KKTC'nin son yıllarda çok önemli gelişmeler gösterdiğini kaydetti.

KKTC'de en büyük eseri sizler yaptınız diyerek Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği'ne seslenen Dr.Günsel, Şehitlerimizin rahat uyuması için Kıbrıs Türkü bu canlarını veren insanlardan bize miras kalmış vatanı herzaman sevmeli ve yüceltmelidir dedi.

Konuşmalar sonunda gösterdiği hassasiyet ve yardımlardan dolayı Günsel'e Altın madalya ve onur belgesi takdim edildi.

YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel'e Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu ile Prof.Dr. Şenol Bektaş eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.