İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TRAKAYAD'dan Tahsin Mertekci'ye destek!

TRAKAYAD'dan Tahsin Mertekci'ye destek!

TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay ve TRAKAYAD Kurucu ve Onursal Başkanı, Trafik Mühendisi Taner Aksu, Tahsin Mertekci'ye destek vermek amacı ile Karpaz Bölgesi'nde...

Yayın Tarihi: 20/09/14 12:11
okuma süresi: 5 dak.
TRAKAYAD'dan Tahsin Mertekci'ye destek!
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Tahsin Mertekci'yi yaptığı eylemden dolayı takdir ederek, destek belirtmek amacı ile yanına geldiklerini kaydetti.

SEVAY: "ÖRNEKLERİN KKTC'DE NASIL UYGULANACAĞI AÇIK"

Sevay, "memleketteki trafik güvenliği sorununu herkesin çok iyi bilmesi lazım. İnsanlarımız boşu boşuna ölüp, sakat kalıyor. Ölüm sayılarımız vahim ötesi... Önümüzde çok somut projeler var. Bu projeleri Halkımızla da paylaştık" dedi

Dünya örneklerinin de önümüzde durduğunu belirten Sevay, bu örneklerin KKTC'de nasıl uygulanacağının açık olduğu ve Tahsin Merteci'nin eyleminin de uygulanma aşamasında bir katkı sağlamasını umduğunu ifade etti.

"AKLIN YOLU BİR"

Sevay sözlerine şöyle devam etti.

"Sayın Mertekci'nin böyle bir eyleme girişmesi, Kıbrıs'ın bir ucundan bir ucuna yürümesi çok önemli birşeydir. Biz de gelip destek vermek istedik. 4 yıldan beridir derneğimiz bilimsel verilerle çalışmalarına devam ediyor. Aklın yolu birdir. Tüm Dünya örnekleri ne yapmamız gerektiğini detayına kadar söylüyor. Trafik güvenliği denildiğinde akla gelen ilk şey insan sağlığıdır. Bizim amacımız da insanın hayatını kurtarmayı misyon edinmelidir. Bu da bir insan sağlığı koruma misyonudur. En önemli mesajdır bu. İnsanlarımızın hiç kaza yapmamasını sağlayarak hayatını kurtracağız tüm Dünya'nın yaptığı gibi..."

"İNSANLARIMIZIN ÖLMESİ BİR BEDEL DEĞİLDİR"

Hiç kimsenin kendi yakınının ölmesini veya sakat kalmasını istemediğini de belirten Sevay, 'Vizyon Sıfır' adını verdikler vizyonla, Trafik güvenliği için yapılan 6 proje olduğunu, bu vizyonu yetkililere ilettiklerini ancak hiçbir çalışma yapılmadığını belirtti.

Sevay, Vizyon 0'ı uyguladığımız takdirde, kötü gidişi ortadan kaldıracağız. Ama bunu uygulamıyoruz, demek ki insan sağlığına önem vermiyoruz. İnsanlarımızın ölmesi bir bedel değildir. Tüm dünya bunu diyorken, biz de aktarıyoruz ama yetkililerimiz bunu kabul etmiyor" dedi.

AKSU: "NETİCELER ÖLÜMDÜR"

TRAKAYAD Kurucu ve Onursal Başkanı, Trafik Mühendisi Taner Aksu ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, "trafikte geçirdiğimiz problemler, trafikte gördüğümüz neticeler ölümdür! Biz trafikten ebedi matemlere bürünerek ders alıyor ve öğreniyoruz. Biz senede 45- 50 ölüyü kabul eder görünüyoruz" dedi.

"ÇARELER BASİT"

Bu kazaların çarelerinin çok basit ve kolay olduğunu da kaydeden Aksu, hiçbir yetkilinin bu çarelere eğilmek istemediğini kaydetti.

"TAHSİN BEY'İN YAPTIĞI BÜYÜK ÖRNEK"

Aksu sözlerine şöyle son verdi:

"Tahsin Bey'in yaptığı büyük bir örnektir. O kadar ilginç birşeydir ki, halknı bu tür eylemleri yaparak ölümlere ve ebedi sakatlıklara hayır demesi lazımdır. Hafta geçmez ölümlü kaza duymayalım. İçimiz yandığı için buradayız. Güzel bir çocuğumuzun ölmesini ve birinin onu öldürmesini ben kabul etmiyorum. Bunların hepsi engellenebilir ancak engelleyecek olan grup hiçbirşey yapmıyor. Onun için Tahsin Bey uyarı yapıyor. Burada bu tepkiyi doğurtmak lazımdır! Yapılanların kesinlikle yetersiz olduğu ve ölümleri engellemediği gerçektir. Biz burada devam edeceğiz. Bir değişimin şart ve geç bile kaldık."

"MERTEKCİ YÜRÜYÜŞÜ PAZAR GÜNÜ SONLANDIRACAK"

Mertekci, dün akşam saatlerinde kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, bir aksilik çıkmazsa yürüyüşün Pazar günü tamamlanacağını kaydetti.

Mertekci'nin açıklaması şöyle:

"Değerli dostlar yürüyüşümüz tahmin ediyorum ki aksilik çıkmazsa Pazar gün tamamlanacak... Bugün, Pazar gün ve sonrasında toplumsal büyük sorunlarımızın önemlilerinden olan trafik kazaları ve oluşum nedenleri konusunda acı çığlığımız daha iyi duyulmalıdır. Çünkü çok canlar yandı ve çığlığımızı duyuramazsak birbirimize, daha da canlar yanabilecektir. Bu çığlık yanı başımızda çıkacak ve yalnız ateş düştüğü yeri yakmaya devam edecek ve sırayı bekleyeceğiz. Karar hepimizin tüm paydaşların. Masanın ister yetkili tarafında ister karşı tarafında olun... HEPİMİZ aynı takımda oynadığımızın farkına vardığımız gün hep birlikte zaferimizi kutlayacağız..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.