İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"19 Eylül Gaziler Günü" kutlandı

"19 Eylül Gaziler Günü" kutlandı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 1974 yılından bu yana Türkiye'den gelerek KKTC'ye yerleşenlerin vatandaşlıklarının sorgulanmasının söz konusu olmadığını, bir anlaşma olduğu takdirde bu kişilerin vatandaşlıklarının devam etmesinin savunucusu olduğunu ve buna devam edeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 20/09/14 12:34
okuma süresi: 5 dak.
"19 Eylül Gaziler Günü" kutlandı
A- A A+

Eroğlu, bazı ayak oyunlarıyla kazanımlarını müzakere masasında bırakmak düşüncesinde olamayacaklarının da altını çizdi.

"19 Eylül Gaziler Günü" Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği tarafından dün akşam düzenlenen kokteyle kutlandı.

KTKA Gazinosu'nda yer alan kokteyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı İsmail Serdar Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Avni Angun, diğer yetkililer, dernek kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Hacı Işık ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kokteylde birer konuşma yaptı.

IŞIK

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Başkanı Hacı Işık, konuşmasında 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararıyla Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verildiğini kaydetti ve 19 Eylül'ün Türkiye ve KKTC'de "Gaziler Günü" olarak kutlandığını dile getirdi.

Tarihteki zaferlerin unutulamaması gerektiğini dile getiren Işık, gazilere olan ilgisizliğin tarihle olan bağları kopardığını söyledi.

Işık şehitleri rahmetle andı ve gazilere de saygı ve sevgilerini sundu.

Işık düzenlenecek olan ralliden dolayı dün sabah Lefkoşa Kaymakamlığının Gaziler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri tören alanına girmeleriyle ilgili zorluk çıkardığını, bir şekilde alana girip çelenk koyduklarını ama sonrasında konuşma yapmalarına müsaade edilmediğini ileri sürdü ve Kaymakamlığı eleştirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, yıllardan beridir 19 Eylül gecesi birlikte olup Gaziler Günü'nü kutladıklarını kaydetti.

Eroğlu, 1974 Barış Harekatı'nda birlikte oldukları gazilerin daha sonra KKTC topraklarını tercih ederek buraya yerleşmeye karar verdikleri günden bu yana gaziler ile kardeş kardeşe sık sık bir araya gelerek bazen eski günleri yad ettiklerini , bazen sorunları paylaştıklarını ama neticede birik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini ifade etti.

KKTC halkının büyük bir çoğunluğunun da gazilik unvanını hak ettiğini ifade eden Eroğlu, "Dolayısıyla gerek TMT'ci arkadaşlar olun gerekse mücahitlikten geçip mücadele yıllarında savaşan ve Anavatan Türkiye'den gelen kardeşlerimizle kucaklaşan mücahitlerimiz olsun bu gazilik unvanını hak etmiştir. KKTC bir gaziler yurdu olmuştur" diye konuştu.

Mücadele etmeden, sırası geldiğinde canını fedakarca verme düşüncesi içerine girmeden bağımsızlıkların kazanılamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türkü ve Anavatan Türkiye'deki kardeşlerinin KKTC noktasına gelinceye kadar, "bu topraklar bizimdir, bu topraklarda en az Rumlar kadar bizim de yaşama hakkımız vardır" sözlerini söyleyinceye kadar mücadele verdiğini ifade etti.

Eroğlu, "İnşallah sorunları kalmamış ve bu ülkede kan, ter akıtmış gazi arkadaşlarımız KKTC'de yaşamlarını, çocukları ve torunlarıyla birlikte huzur içinde sürdürürler" diye konuştu.

Gazilerin bu topraklara kan ve ter akıttığını, kendilerinin onların yarattığı coğrafya üzerinde bir devlet kurduğunu belirten Eroğlu, Türkiye'den de 1974'ten itibaren göçmen kabul ettiklerini ve gelenlerin KKTC halkıyla birlikte nereden geldiği fark etmeksizin birlikte yaşamlarını sürdürüp birlikte mücadele verdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu şöyle konuştu:

"Sizin vatandaşlıklarınızın sorgulanması söz konusu değildir, ben kesinlikle KKTC vatandaşlığı olan herkesin bir anlaşma olduğu takdirde bu vatandaşlıklarının devam edeceğinin savunucusuyum ve bunu savunmaya devam edeceğim. Geçen gün gerçekleştirdiğimiz toplantıda, bu vatandaşlık konusunu masaya getirmeye çalıştılar ama biz bunun tartışılacak bir konu olmadığını artık rahatlıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.

Tümünün aynı amaçla bu topraklara geldiğini, aynı amaçla mücadele ettiğini ve bugünkü noktaya KKTC olgusuna gelindiğini dile getiren Eroğlu, bu topraklarda özgürce, huzur ve güven içinde TSK'nın garantisinde yaşama şansına sahip olduklarını, bu şansın bir kere ele geldiğini ve bu şansı kaybetmek, bazı ayak oyunlarıyla kazanımlarını müzakere masasında bırakmak düşüncesinde olamayacaklarını vurguladı.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.