İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Mert: "Bir an evvel gündeme gelmeli"

Mert: "Bir an evvel gündeme gelmeli"

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası'nın 6. Olağan Genel Kurul toplantısında yeniden başkanlığa seçilen Dr. Cemal Mert, sağlıkla ilgili sorunları

Yayın Tarihi: 22/09/14 10:30
okuma süresi: 4 dak.
Mert: "Bir an evvel gündeme gelmeli"
A- A A+

Kıbrıs Postası'na değerlendirdi ve Genel Sağlık Sigortası, Gıda Güvenliği Yasası, Organ Nakli Yasası, Hasta Hakları Yasası gibi konuların acil olduğunu kaydetti…

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası'nın altıncı olağan genel kurul toplantısında yeniden başkanlığa seçilen Dr. Cemal Mert, sağlıkla ilgili konuları Kıbrıs Postası'na değerlendirdi.

Organ Nakli Yasası'nın bir an önce Meclisten geçmesi gerektiğine vurgu yapan Mert, ne kadar erken onaylanırsa o kadar iyi olur" dedi.

Mert, ayrıca, organ nakli yasasının itiraz edilen maddelerinin düzeltildiğini, yeni şeklinin görüşülüp onaylanması gerektiğini söyledi.

Hasta hakları yasası geçmeli

Hasta hakları yasasının da çıkarılması gerektiğini açıklayan Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert, hastaların insan haklarına uygun bir şekilde hizmet alması gerektiğini söyledi.

Cemal Mert, ayrıca, sağlıkta hizmet veren kamu ve özel servislerin Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenmesi gerektiğini belirterek, çağdaş standartlara uymayan yerlerin düzeltilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Sağlık hizmetlerinin pahalı olması, finansal olanakların yeterli sağlanamamasından dolayı iyi hizmet verilemediğinin altını çizen Başkan Mert, genel sağlık sigortasının mutlaka çıkması gerektiğini söyledi.

Mert, "herkes sigortalı olacağından istediği yerden hizmet alabilecek, buna en yakın örnek Türkiye" dedi.

Gıda güvenliği yasası geçmeli

Gıda güvenliği yasasının da bir an önce Meclis'ten geçmesi gerektiğini söyleyen, Cemal Mert, yasanın önemine değindi ve Avrupa Birliği standartlarına göre hazırlanan bir yasa olduğunu kaydetti.

Yasaların onaylanmasının tek başına bir şey ifade etmediğini belirten başkan Cemal Mert, "önemli olan uygulanabiliyor olmasıdır" dedi.

Hekimler sürekli tıp eğitimi olanaklarından yararlanacak

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert, yeni dönemde, eskiden başlayan ve tamamlanmayan faaliyetlere devam edeceklerini, önümüzdeki iki yıl içinde hekimlerin sürekli tıp eğitiminden yararlanması yönünde çalışmalarının olduğunu açıkladı.

Başkan Mert, doktorların yaptıkları bilimsel toplantılar, yazdıkları makaleler ve düzenledikleri konferanslara kredi puanı vereceklerini, puanlarını tamamlayanların ödüle, tamamlayamayanların ise gelişmiş ülkelerdeki gibi kısıtlamaya tabi tutulacağını açıkladı. Başkan Cemal Mert, şu an var olan yasa ve tüzüğün geliştirilmekte olduğunu söyledi.

Uluslararası temaslar sürecek

Başkan Mert, ayrıca Ekim ayında Berlin'de düzenlenen ve kendilerinin de kurucu üyesi olduğu Avrupa Türk Sağlık Elemanlar Federasyonu'nun yeni yönetimini seçmek için genel kurul toplantısına katılacaklarını belirtti. Başkan Cemal Mert uluslar arası temasların yeni dönemde de devam edeceğinin ve Avrupa Doktorlar Federasyonu üyesi olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Çocuk istismarını önleme konusunda aktif rol aldık

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Cemal Mert, geçmiş iki yılı da değerlendirerek, en önemli faaliyetlerinden bir tanesinin Birliğin kayıtlarını dijital ortama geçirmek olduğunu söyledi. "Sağlık Dünyamız" adında dergi çıkarttıklarını, birçok sempozyum ve paneller de düzenlediklerini belirten Mert, çocuk istismarı konusunda diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte aktif rol aldıklarını söyledi.

Bölgesel etkinlikler düzenlendi

Hekimlerin sosyal ilişkilerini artırdıklarını, bir ilk olarak bölgesel etkinlikler düzenlediklerini anlatan Başkan Cemal Mert, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası olarak üç adet kitap yayınladıklarını, doktor üyelerin müzik ve şiir CD'sine sponsor olduklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.