İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

AB katkılarıyla LTL'de EL ortaklığında "Eğitimde Çok Kültürlülük" projesi

AB katkılarıyla LTL'de EL ortaklığında "Eğitimde Çok Kültürlülük" projesi

AB'nin "Yenilik ve Değişim için Okullar İnisiyatifi" kapsamında hibe çağrısına yapılan başvuru ile alınan mali destek, Lefkoşa Türk Lisesi'nde çağdaş bir proje uygulamaya konmuştur.

Yayın Tarihi: 22/09/14 10:29
okuma süresi: 3 dak.
AB katkılarıyla LTL'de EL ortaklığında "Eğitimde Çok Kültürlülük" projesi
A- A A+

"Eğitimde Çok Kültürlülük"adlı proje, Şubat 2014'te Lefkoşa Türk Lisesi Mehmet Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen açılış seremonisinin ardından öğretmenlerin eğitimini amaçlayan konferanslarla başlamıştır.

Lefkoşa Türk Lisesi ile Erenköy Lisesi'nin ortak yürüteceği proje iki yılda tamamlanacaktır. "Eğitimde Çok Kültürlülük" projesi, eğitim sistemindeki genel yönetimi geliştirip iyileştirmek ve eşitliği destekleyerek,her türlü ayırımcılıkla mücadeleyi, sosyal uyum ve dezavantajlı gruplar için aktif vatandaşlık anlayışını içeren, eğitim paydaşları arasında ağ sisteminin kurulmasını teşvik amaçlarıyla yürütülecektir.

KKTC'ye çeşitli uluslardan, değişik kültürlerden farklı amaçlarla gelen ailelerin çocukları da toplum yaşamında yerini bulmakta ve okullara devam etmektedirler. Bu durum, hem ülke genelinde hem de okullarda öğrenciler arasındaki homojen yapıyı değiştirerek farklılıkların artmasına neden olmaktadır. Söz konusu ailelerin çocuklarının karşılaştığı zorlukların temelinde farklı kültürlerden gelmiş olmaları yer alır. Ancak bunun yanısıra aynı sosyal çevreden ve aynı etnik kökenden olanlar arasındaki kişisel farklılıklar da zaman zaman sorunlara neden olan bu farklılıklar çok kültürlü yapının bir parçası olarak kabul edilir. Sadece etnisite, din veya kültür değil, cinsiyet, cinsel eğilimler, sosyo – ekonomik yapı da çok kültürlülüğü oluşturan unsurlardır.

Eğitimciler olarak çok kültürlülüğü bir dezavantaj olarak değil bir zenginlik olarak görüp eğitim sistemine adapte etmek gerekliliğiyle iki aşamalı olarak tasarlanan projenin birinci aşamasını yurt içinden ve dışından gelecek uzmanlarla eğitimcilerin eğitilmesi oluşturmaktadır. Bu aşamada LTL ve EL öğretmenleri "Küreselleşme ve Eğitim", "Çok Kültürlü Ortamlarda eğitim", "Ayırımcılık ve Ötekileştirme" ve "nsan Hakları" konularında bir dizi eğitimden geçti. KKTC'nin değişik üniversitelerinden değerli akademisyenler Doç.Dr. Gizem Güven, Doç.Dr. Tufan Erhürman, Dr Ali Dayıoğlu, Dr. Ulaş Gökçe tarafından verilen seminerlere her iki okuldan da katılım oldukça yüksekti. Ayrıca yurt dışından gelen Dr. Katerina Brentenau ve Dr. Çiğdem Bozdağ tarafından gerçekleştirilen çalıştaylarda toplam elli öğretmen eğitimden geçerek hedeflenen eğitimin yurt içi ayağı tamamlanmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.