İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

KTAMS Su İşleri Dairesi önünde basın açıklaması yaptı...

KTAMS Su İşleri Dairesi önünde basın açıklaması yaptı...

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Su İşleri Dairesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/09/14 11:22
okuma süresi: 3 dak.
KTAMS Su İşleri Dairesi önünde basın açıklaması yaptı...
A- A A+

Kamu görevlileri ülkemizde yıllarca siyasilerin ve atanmış yöneticilerin iki dudağı arasında bazen siyasi görüşleri bazense yöneticilerin kendi ihtirasları nedeni ile ilçeden ilçeye sürülmüş ve kamu yönetimi siyasilerin iradesine teslim edilmiştir. Sendikamızın uzun süre yürütmüş olduğu mücadeleler sonrası Kamu Görevlileri yasası 76 (D) maddesinde değişiklik yapılmış ve kurumların kamu görevlilerinin ilçeler arası görevlendirmelerde veya nakillerde personelin de rızasını almak koşuluyla, Kamu Hizmeti Komisyonundan istemeleri yönünde değişiklik yapılarak sürgünlerin önü kesilmeye çalışılmıştır.

Maalesef üzülerek görmekteyiz ki bugün 1990'lı yılların sürgün zihniyeti Su İşleri Dairesi'nde yine hortlamıştır. Daire müdürü Sn. Taner Turgay Hoşsöz bağlı bulunduğu Bakan Sn. Hamit Bakırcı'dan aldığını söylediği talimata binaen Kamu Hizmeti Komisyonu'nun görevlerini üstlenerek , yasa tanımaz bir şekilde üyemiz Sn. Ökkeş Erdoğdulu'nun Kamu hizmeti Komisyonu tarafından atanma yeri Lefkoşa olmasına rağmen Mağusa'ya görevlendirmesini yapmıştır.

Sendikamızın girişimleri sonrası yasalara aykırı davrandığını kabul eden Su İşleri Dairesi Müdürü Sn. Taner Turgay Hoşsöz bunun üzerine inşaat bölümünden mezuniyeti olan üyemizi bu kez makine mezuniyeti gerektiren görevlerin ifa edildiği atölyelere görevlendirmiştir.

Su İşleri Dairesi Müdürü Sn. Taner Turgay Hoşsöz'ün, görevi ile ilgili yasal uyarılarda bulunduğu ve sırf bu yapılan uyarılara katılmadığı için personelini hiçbir görev ifa edemeyeceği çalışma alanlarına göndermesi ile hükümetin kamuda verimlilikten ne anladığını bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Sendikamız KTAMS'ın bu tür sürgünlerin engellenmesi için her türlü mücadeleyi yürüteceğini kamuoyu ile paylaşır, hükümeti yasalara uymaya davet ederiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.