İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Sertoğlu: "Kendi aramızda bu işi zor çözeriz"

Sertoğlu: "Kendi aramızda bu işi zor çözeriz"

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, KTFF Binası'nda KOP süreci ve ülke sporundaki gelişmeleri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 22/09/14 11:38
okuma süresi: 6 dak.
Sertoğlu: "Kendi aramızda bu işi zor çözeriz"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Çağdaş ÖĞÜÇ

Sertoğlu konuşmasına ralli organizasyonunu düzenleyenleri tebrik ederek başlayarak, "Dünya ile buluşmamız engellenemeyecek" ifadelerini kullandı.

Sertoğlu, bu tip spor dallarında, uluslararası organizasyonlara Kıbrıs Türkü'nün katılmasının hep yanında olduğunu, toplum olarak da Kıbrıs Türk halkının buna ihtiyacı olduğunu belirtti. Ralli organizatörlerinin büyük uğraşlar verdiklerini belirterek, müthiş başarıyla rallinin tamamlandığını belirtti.

Sertoğlu sözlerine şöyle devam etti:

""Uluslararası kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaptık" dedi siyasiler... Tamam da biz de onu yaptık! 5 Kasım'dan bugüne kadar yapılan süreçte, bize karşı çıkanlar da bu toplumun bunu istediğini benimsediler ve kabul ettiler. Önümüzdeki günlerde, diğer spor dallarında da bu organizasyonlar olacak ve olmalıdır! Siyasiler otursun ve anlaşsınlar çözüm üzerinde... O çözüm olana kadar, sporcular ve gençler uluslararası alanda sporlarını yapsın!"

"DEMEK Kİ BİZ GAZLARINI ALDIK!"

Sertoğlu, kendisine zamanında çok laf eden derneklerin şimdi nerede olduğunu da sorarak, Mücahitler Derneği'nin ortadan kaybolduğunu ifade etti ve esprili bir dille, "kapattılar heralde" ifadelerini kullandı.

Sertoğlu, "onlar da bu işe onay verdiler! Bu işler Vatan Millet Sakarya ile olmayacağını anladılar demek ki! Toplumun geleceği herşeyden daha önemlidir! Onlar da anladığı için, onlara da teşekkür ederim. Doğru yolu bulmak her zaman için önemlidir." dedi.

KTFF'nin derneklerin gazını aldığını da kaydeden Sertoğlu, "önüne gelen bize sövdü ve geçti" dedi.

Uluslararası kuralların herkes için geçerli olduğnu da kaydeden Sertoğlu, ülke gençlerinin her dalda Dünya'yla buluşacağını belirtti.

KÖPÜK UYGULAMASI KKTC'DE DE UYGULANACAK!

Sertoğlu, Dünya Kupsaı ile Tüm Dünya'da kullanılmaya başlayan köpük uygulamasının KKTC'de de kullanılmaya başlanacağının müjdesini vererek, 2. haftadan itibaren KKTC'de de kullanılacağını belirtti.

KUPADAKİ OLAYLAR BİZİ ÜZDÜ!

Sertoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Cumartesi akşamı bizi üzdü. Dün ve bugün basına da yansıdı bu kupa karşılaşması. Ne isterse olsun, ciddi bir hazırlık yapıyorsunuz ve maç bitince tüm keyfiniz kaçıyor! Ben Cumartesi akşamı ve dün inanılmaz derecede kötü düşünceler içindeydim! Hazmedemedim bazı şeyleri. Her final maçında böyle şey olmaz! Suçlu da aramıyoruz biz. Bizim arayışımız bunların olmamasıdır. Elbirliğiyle bazı şeyleri değiştirmemiz lazım."

"KENDİ ARAMIZDA BU İŞİ ZOR ÇÖZERİZ"

Sertoğlu, KOP süreci ile ilgili olarak, kendisinin bir tek allahtan kortkuğunu kaydederek, kimsenin kendisine bir telkinde bulunmadığını ifade etti.

Sertoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"5 Kasım'da Zürih'te ne imzaladıysam ve ne söz verdiysem hepsinin arkasındayım! O günden bugüne kadar, birçok kez yazışma ve görüşme oldu. Kendi aramızda bu işi zor çözeriz! Üyeliği kabul et, gerisi kolay, çözeriz! Neden? Bugüne kadar, bu görüşmeleri yapan tüm federasyonlar hiçbir şekilde bu maddeye bırak tamam demeyi, konuşmayı bile reddettiler. FIFA ve UEFA'ya mektup yolladım ve 5 Kasım'da ne konuştuysak ben arkasındayım ama biz bu işi çözemiyoruz dedim Blatter ve Platini'ye...O günleri birlikte yaşadık. Biz bu ödevini yapmaya uğraşıyoruz ama bizimle yapan yok! Eskiden üye olun da konuşuruz vardı, şimdi başvurun değerlendirelim da sonra konuşuruz oldu! Neyi konuşacağız? Birinci parametreyi kabul ettiğimi bir kere daha tekrar ederim! Bu iş FIFA ve UEFA'ya düşer artık! Kulüplerin o toplantısından sonra herşey değişmeye başladı. KOP sürecinde de gelinen nokta, biz imza attığımız metne de sadığız ama burada FIFA da UEFA da bu işe girmesi gerektiği inancında olduğum için mektup yazdım. Yazılan mektuptan dolayı KOP'taki arkadaşlar da bana mektup yazdı ve rahatsız olduklarını bildirdi. E ne yapayım ama rahatsız oldularsa? Bu işi biz çözemiyoruz ve UEFA ve FIFA'nın bilmesi gerekir"

"ÇEKİLMEK İÇİN BİR İŞE GİRMEM"

Kendi kendimizi uluslararası arenada rezil edeceğimiz boyutlara gelmemiz gerekitiği de kaydeden Sertoğlu, bir alana çekilmek için girmeyeceğini ve siyasilerin sorunu çözene kadar bu süreci kalıcı bir şekilde çözmek istediğini belirtti.

Sertoğlu, "ben nereye imza attığımı da bilirim. İlk günden beridir aynı şeyleri söylüyorum. 1960 Anayasası'ndan kalan bir sürü hakkımız vardır. İnanın onlara da bakmadım! Yeter ki bu işi çözelim. Ama bir taraf istediği kadar çırpınsın, karşıda böyle bir istek yoksa, bu işi çözemeyiz!" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.