İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi çevre eğitimleri verecek

YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi çevre eğitimleri verecek

İrfan Günsel Araştırma Merkezi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren her yıl, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin çevre bilinç düzeylerini artırmaya yönelik bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Yayın Tarihi: 22/09/14 11:41
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi çevre eğitimleri verecek
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkede yaşanan çevre sorunlarının her geçen gün arttığına dikkat çeken İrfan Günsel Araştırma Merkezi araştırmacılarından Çevre Eğitimi ve Yönetimi Uzmanı Biyolog Nazım Kaşot, çöp toplama kampanyalarının özellikle çevredeki çöplerin azaltılmasına tek başına etkili olmadığını ve bunun sürdürülebilirliliğinin sağlanabilmesi için de kampanyaların yanı sıra en etkin yöntemin, çevre eğitimi olduğunu vurguladı. Kaşot, hazırlanacak bir eğitim programı çerçevesinde; öğrencilere, çevre konularında yaygın eğitimler verileceğini ayrıca eğitimlerde kullanılmak üzere materyaller geliştirildiğini ve eğitimler sırasında bu materyallerin öğrencilere dağıtılacağını da belirtti.

Öğrencilerin dinleyenden çok katılımcı olacakları bu yaygın eğitimlerde, gerekli izinlerin verilmesi için Eğitim Bakanlığı'yla gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Kaşot, böylesine önemli bir konuya, sosyal sorumluluk projesi kapsamında katkı koyacakları için İrfan Günsel Araştırma Merkezi olarak oldukça heyecanlı olduklarını da ekledi. İlgili yazışmaların tamamlanmasının ardından eğitimlerin pilot olarak Lefkoşa bölge okullarında başlanacağını ekleyen Kaşot, sosyal sorumluluk projesine desteklerinden ötürü Yakın Doğu Üniversitesi'ne ve İrfan Günsel Araştırma Merkezi başkanı ve Yakın Doğu Koleji Fen Bölüm Başkanı Uzman Biyolog Cem Hami'ye de teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.