İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kalyoncu: "Başbakan ve Kıb-Tek Yönetimi suç işliyor"

Kalyoncu: "Başbakan ve Kıb-Tek Yönetimi suç işliyor"

Türk-Sen Genel Başkan Vekili Tuluy Kalyoncu, borçları nedeniyle elektrik akımı kesilen BRTK, Maliye Bakanlığı ve Lapta Belediyesi'nin tek kuruş ödemeden akımlarının yeniden bağlanmasını eleştirdi, suç işlendiğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 23/09/14 06:59
okuma süresi: 2 dak.
Kalyoncu: "Başbakan ve Kıb-Tek Yönetimi suç işliyor"
A- A A+

İşte Kalyoncu'nun Sosyal Medya'dan yaptığı açıklama:

KESİLEN ELEKTRİKLER TEK KURUŞ ÖDEME YAPILMADAN YENİDEN BAĞLANDI. AÇIKÇA SUÇ İŞLENİYOR!

30 kusur milyon TL borcunu taksitlendiren ve taksitlendirdiği borcunu ödeyen BRTK, yeni tüketim bedellerini ödemediği ve 1 milyon 115 bin TL yeni borcu biriktiği için geçtiğimiz günlerde Merkez binasının elektrik akımı Kıb-Tek tarafından kesilmişti. Ayni şekilde, Lapta Belediyesi'nin 5 milyon kusur TL borcundan dolayı içme suyu motorlarına Kıb-tek tarafından sağlanan elektrik akımı kesilmişti ve son olarak Maliye Bakanlığı'nın ödemekle mükellef olduğu 61 milyon TL borçtan dolayı Maliye Bakanlık binasının elektrik akımı kesilmişti. Tümüne de tek bir kuruş ödeme alınmadan ve herhangi bir taksitlendirme yapılmadan yeniden elektrik akımı verildi. Bu açıkça Elektrik İnkişaf Yasası altında çıkarılan 179-1954 Elektrik İnkişaf Tüzüğü'nün çiğnenmesi anlamına gelmektedir ve suçtur. Ödeme yapılmadığı halde elektrik akımının yeniden bağlanması için talimat veren Başbakan ve bunu dinleyip bağlanması talimatı veren Kıb-Tek Yönetim Kurulu ile elektrik akımını yeniden bağlayan görevli teknisyenler suç işlemektedir. Diğer yandan, Toplu İş Sözleşmeleri ile elde edilmiş hakları ortadan kaldırmak için görüş vermeyi bilen Sayıştay Başkanlığı, nedense bu konuda görevini yerine getirmekten kaçınmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.