İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTAMS'tan resmi belgelerle basın açıklaması

KTAMS'tan resmi belgelerle basın açıklaması

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Su İşleri Dairesi'nde çalışan bir personelin, görev yerinin Kamu Görevlileri Yasası'na aykırı şekilde değiştirildiğini iddia ederek, olayı protesto etmek amacıyla resmi belgelerle basın açıklaması yaptı.

Yayın Tarihi: 22/09/14 13:59
okuma süresi: 4 dak.
KTAMS'tan resmi belgelerle basın açıklaması
A- A A+

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuyla ilgili olarak, basına yaptığı açıklamada, kamuda verimlilikten söz edildiğini ama, uygulamaya gelince bunun "sözde" olduğunu savundu.

Su İşleri Dairesi'nde 25 yıldır görev yapan bir personelin, atama yeri Lefkoşa olmasına rağmen, görev yerinin Mağusa olarak değiştirildiğini belirten Kaptan, sendikalarının buna karşı çıkması ve yasaları hatırlatmasının ardından kararın geri çekildiğini ileri sürdü.

Kararın geri çekilmesinin ardından ise bu personelin görevinin değiştirildiğini ifade eden Kaptan, inşaat bölümü mezunu olan personelin, makine mezuniyeti gerektiren başka bir bölümde görevlendirildiğini kaydetti.

Kaptan, çalışanın mağdur edilmesine izin verilmeyeceğini vurgulayarak, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Kaptan, sorunun çözümlenmemsi halinde ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür, ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'la görüşerek, yapılabileceklerin yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Benzer bir durumun Vakıflar İdaresi'nde de yaşandığına dikkat çeken Kaptan, bu konuda yapılacakların da değerlendirilerek, kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Kaptan'ın konuşmasının ardından KTAMS Örgütlenme Sekreteri Devrim Barçın konuyla ilgili basın bildirisini okudu.

BASIN BİLDİRİSİ

Bildiride; sendikalarının uzun süre yürüttüğü mücadeleler sonrası, Kamu Görevlileri Yasası 76 (D) maddesinde değişiklik yapıldığı ve kurumların kamu görevlilerinin ilçeler arası görevlendirmelerde veya nakillerde personelin de rızasını almak koşuluyla, Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan istemeleri yönünde değişiklik yapılarak "sürgünlerin" önü kesilmeye çalıştığı kaydedildi.

Bugün 1990'lı yılların "sürgün" zihniyetinin Su İşleri Dairesi'nde "hortladığı" savunulan bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Daire müdürü Taner Turgay Hoşsöz, bağlı bulunduğu Bakan Hamit Bakırcı'dan aldığını söylediği talimata binaen Kamu Hizmeti Komisyonu'nun görevlerini üstlenerek, yasa tanımaz bir şekilde üyemiz Ökkeş Erdoğdulu'nun Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanma yeri Lefkoşa olmasına rağmen Mağusa'ya görevlendirmesini yapmıştır."

Bildiride, Sendikanın girişimleri sonrası Su İşleri Dairesi Müdürü'nün "yasalara aykırı davrandığını kabul ederek" bunun üzerine inşaat bölümünden mezuniyeti olan üyelerini, bu kez makine mezuniyeti gerektiren görevlerin ifa edildiği atölyelerde görevlendirdiği iddia edildi. Bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Su İşleri Dairesi Müdürü Taner Turgay Hoşsöz'ün, görevi ile ilgili yasal uyarılarda bulunduğu ve sırf bu yapılan uyarılara katılmadığı için personelini hiçbir görev ifa edemeyeceği çalışma alanlarına göndermesi ile hükümetin kamuda verimlilikten ne anladığını bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Sendikamız KTAMS'ın bu tür sürgünlerin engellenmesi için her türlü mücadeleyi yürüteceğini kamuoyu ile paylaşır, hükümeti yasalara uymaya davet ederiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.