İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ürün Güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak

Ürün Güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak

Gıda hariç piyasaya sunulan tüm ürünlere güvenlik açısından standartlar öngören yasa hakkında bilgilendirme toplantısı yapılıyor. Toplantı, Çarşamba günü Lefkoşa Kalkınma Bankası Konferans Salonu'nda yer alacak.

Yayın Tarihi: 22/09/14 14:04
okuma süresi: 2 dak.
Ürün Güvenliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacak
A- A A+

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 09.30-13.00 saatleri arasında yapılacak toplantı tüm ekonomik örgütler, kurumlar, kuruluşlar ve halka açık olacak.

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çalışmaları kapsamında, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Birimi ve AB Ofisi uzmanlarının işbirliğinde hazırlanan yasayla gıda, yem, canlı hayvan ve canlı bitkiler haricinde piyasaya sunulan tüm ürünlerin güvenliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Meclis'in 28 Nisan 2014 tarihli birleşiminde kabul edilen ancak 1 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan 42/2014 sayılı Ürün Güvenliği Yasası, piyasaya arz edilecek ürünler için, insan sağlığı, can ve mal güvenliği, hayvan ve bitki yaşam ve sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması hususlarında asgari gereklilikler içeriyor. Yasada, üreticiden başlayarak ilgili Bakanlığa kadar devam eden bir sorumluluk zinciri öngörülüyor.

Yasaya göre, yürütülecek olan denetimlerde ürünlerin ilgili teknik düzenlemeye uygun olarak üretilip üretilmediği, zorunlu uygunluk işaretini taşıyıp taşımadığı ve güvenli olup olmadığına bakılacak.

Ürün Güvenliği Yasası altında yer alacak tüzüklere ilişkin çalışmalar Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı, Başbakanlık AB Koordinasyon Birimi ve AB Ofisi uzmanlarıyla yürütülüyor.

Açıklamada, "Bu Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle hem üreticilerimiz hem ithalatçılarımız hem de tüketicilerimiz bağlamında önemli aşamalar kaydedileceği öngörülmekle beraber, gerek iç ticaret, gerekse dış ticaret bağlamında da önemli bir adım atılmış olunacağı değerlendirmesi yapılmaktadır" denildi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.