İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

HAVA - SEN: "Hakkı olana hakkını vermek hükümetin görevi"

HAVA - SEN: "Hakkı olana hakkını vermek hükümetin görevi"

Hava- Sen yaşanan sıkıntılar nedeniyle hükümete eleştirilerde bulundu... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/09/14 14:22
okuma süresi: 4 dak.
HAVA - SEN: "Hakkı olana hakkını vermek hükümetin görevi"
A- A A+

Kıbrıs Türk Hava Yolları 2010 yılının Ekim ayında kapatılmış ve görevlerini en iyi şekilde yerine getiren çalışanlar dönemin hükümeti tarafından 18 ay işsizliğe mahkûm edildikten sonra,"göç yasasına" (47/2010) atıfta bulunan Özelleştirme Yasası kapsamında hiçbir özlük hakkı olmadan yarı maaş ile devlete istihdam edilmiştir.

Aradan yıllar geçmesine, hükümet değişmesine rağmen kamu vicdanında önemli bir yara açmış olan KTHY'nın kapatılma süreci hakkında kurumun kötü yönetiminden sorumlu kişilerden bu güne kadar hesap sorulmamıştır.

Benzer durum ETİ çalışanları içinde uygulanmış ve kötü yönetimde hiçbir sorumluluğu bulunmayan ETİ çalışanları cezalandırılmıştır. Bir başka ifadeyle, fatura kurumların kötü idaresinde katkısı bulunmayan çalışanlara kesilmiş ve kesilmeye de devam etmektedir.

Yüzde 100'ü devletimize ait olan şirketlerimizin kapatılmasının bedelini haketmememize rağmen çalışanların yeterince ödediğine inanıyoruz. Geride kalan dört yıllık süreç içerisinde çalışanlarımız psikolojik bunalımlar geçirmiş ve bu bunalımların etkisi ile intiharlara varan üzücü sonuçlar yaşanmıştır. Tazminatını ve yatırılmayan ihtiyat sandığı ödemesini alamadan yakalanmış olduğu kötü hastalıklara yenik düşen arkadaşlarımızın olduğunu da üzülerek belirtmek isteriz.

KTHY ve ETİ'nin kapatıldığı tarihlerde muhalefette olan şimdinin iktidar ortakları,söz konusu dönemde çalışanların uğramış olduğu haksızlıkları defalarca dile getirmiş ve bu sorunun biran önce düzeltilmesi gerektiğini her platformda vurguladığınızı sizlere hatırlatmak istiyoruz.

Muhalefette iken yapmış olduğunuz destek açıklamalarının, siyaset uğruna sarf edilmiş içi boş kelimeler olmadığını düşünmek istiyoruz. Halk adına görev yapan siz politikacılardan beklentimiz; mecliste bulunan yasa değişiklik tasarısını ve tazminatlarımız ile yatırılmayan ihtiyat sandığı ödemelerimizin ivedilikle gündeminize almanızdır. Böylece biz çalışanların yüzünün tekrar gülmesini ve hayata dönmemizi sağlayacağınız gibi, halkın da siyasilere tekrardan güven duymasına olanak sağlayacaksınız. Verilen sözlerin lafta değilde icraatla olduğunu halka göstermek sizlerin görevidir.

Şimdiki hükümet döneminde, geçde olsa bizler için olumlu adımlar atıldığını görmekteyiz. KTHY ve ETİ çalışanlarının Özelleştirme yasası kapsamında uğramış oldukları haksızlıkları düzenleyecek yasa değişiklik önerisi KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne dört milletvekilinin imzası ile sunulmuştur. Meclisteki elli milletvekiline büyük görev düşmektedir.Yaşananları değiştiremeyiz ancak bundan sonra yaşanacak olanlar sizlerin elindedir.

Bunu yapabilecek güçte ve sorumlulukta olduğunuzu düşünüyoruz. Bundan sonraki aşamada eksik ihtiyat sandığı yatırımlarımızın, tazminatlarımızın ve alacaklarımızın 2015 bütçesinde yer almasını ve Özelleştirme (Değişiklik) Yasa önerisi'nin meclisin Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi'nde ivedilikle görüşülmesini sağlayıp 2015 yılından itibaren bu sorunlara artık son verilmesi yönünde karar üretmenizi bekliyor, konunun yakından takipçisi olacağımızı belirtiyor ve son olarak şunu hatırlatıyoruz; "Ekonomik Gerekçeleri Öne Sürerek Çalışanların Hakkını Vermemek Hükümetlerin Görevi Olamaz".HAKKI OLANA HAKKINI VERMEK HÜKÜMETİN GÖREVİDİR"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.