İÇ HABERLER
okuma süresi: 11 dak.

Ailelerde Bonzai endişesi: Vatandaş tedbir yetersizliğinden yakındı

Ailelerde Bonzai endişesi: Vatandaş tedbir yetersizliğinden yakındı

Ülkemizde gençler arasında hızla artan uyuşturucu madde kullanımı ve uyuşturucu madde deneme yaşının oldukça düşmesi hemen hemen tüm kesimleri endişelendiriyor. Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaşlarokullarda bu konuda daha fazla denetim olmasını gerektiği vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/09/14 10:07
okuma süresi: 11 dak.
Ailelerde Bonzai endişesi: Vatandaş tedbir yetersizliğinden yakındı
A- A A+

Büyük bir toplumsal sorun haline gelen uyuşturucu madde kullanımını önlemek adınadevletin konuya el atması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, uyuşturucu madde kullanımının zararlarının okullarda zorunlu ders olarak verilmesini talep etti.

Özellikle bonzai kullanımında büyük bir artışın söz konusu olduğu ülkemizde, okullar yanında ailelere bu konuda büyük iş düştüğünü vurgulayan vatandaşlar, çocuklara daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, 'aileler, çocuklarının arkadaşlarını tanısınlar, gittikleri mekânlara dikkat etsinler' dediler.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Ülkemizde hızla artan uyuşturucu madde kullanımı, toplumda büyük bir kaos yaratırken, kullanım yaşının 15-16'ya, deneme yaşının ise 11'e düşmesi anne ve babaları büyük ölçüde endişelendiriyor. Çocuklarının geleceği için endişelenen aileler okulların bu konuda denetimi artırmasını isterken, devletinde uyuşturucu kullanımını engellemek adına politikalar geliştirmesi gerektiğini vurguluyor. Kıbrıs Postası'na konuşan vatandaşlar, bu konuda ailelere de büyük ölçüde iş düştüğünü vurgulayarak, "Aileler çocukları ile daha çok ilgilenmeli, onları bilinçlendirmeli ve denetimlerini artırmalı" dediler.

Kutel Tosun: "Tedbirler yetersiz"

"Ülkemizde gittikçe yaygınlaşan uyuşturucu madde kullanımı tüm toplum olarak hepimizi ilgilendiren ve gerçekten üzen bir sorundur. Bu sebepten dolayı torunlarımın geleceği için büyük endişe duyuyorum. Bildiğim kadarıyla ülkemizde uyuşturucunun artma sebebi Kıbrıs'ın konumu dolayısıyla uyuşturucu taşıma trafiğinin geçiş noktası olmasından kaynaklanıyor. Bu sebepten dolayı yetkililere bu konuyla ilgili büyük iş düşüyor. Bana göre bu konuda tedbirler yetersiz kalıyor. Biran önce hükümetin bu konuya el atması ve gerekli tedbirleri alması gerekiyor"

Aytül Mısırlısoy: "Çocuklarım için endişeleniyorum"

"Uyuşturucu kullanımının engellenmesi ve bilinçlenmekonusundaailelere büyük iş düşüyor. Kendi şahsım adına kendi çocuklarım için endişeleniyor ve onları bilinçlendirmek için sürekli bu konuda onlarla iletişim kuruyorum. Ailelerin yanında eğitimde de adımlar atılarak çocukların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bunun yanında devletin de gençleri bilinçlendirme konusunda politika üretmesi şart. Söz konusu uyuşturucu olunca tüm toplum el ele verip bu maddelerin çocuklarımızın hayatını zindan etmemesi için önlemler alınmalı."

Nebahat Çavuş: "Yaygınlaşma sebebi bilinçsizlik"

"Uyuşturucu madde bağımlılığı dünyada ve ülkemizde gün geçtikçe daha fazla yaygınlaşmaya ve birçok ailenin hayatını yerle bir etmeye hızla devam ediyor. Ülkemizin gelecek vadeden çocukları için büyük endişeler taşıyor ve biran önce konuyla ilgili yetkili olan ve gereken tüm kişilerin bu konuda tedbir alması gerektiğini düşünüyorum.Uyuşturucu madde kullanımının yaygınlaşmasındaki en büyük sebep bana göre bilinçsizliktir.Konuyla ilgili olarak önce ailelere ardından okul ve devlete büyük iş düşüyor."

Hasan Çelebi: "Ailelere büyük iş düşüyor"

"Ülke gençlerimizin içine sürüklendiği uyuşturucu batağından kurtulmaları ancak konuyla ilgili olarak insanları bilinçlendirmekle olabilir. Gençlerimiz içinendişeleniyor ve uyuşturucu madde deneme yaşının 11'e kadar düşmesinden de büyük üzüntü duyuyorum. Önce sorulması gereken ve üzerinde durulması gereken nokta biz bu çocukları nasıl eğitebiliriz ve uyuşturucunun kötü bir alışkanlık olduğu konusunda onları nasıl bilinçlendirebiliriz olmalıdır. Bununla birlikte ailelere de büyük iş düşüyor. Örneğin ebeveynler gece dışarıya çıkarken çocuklarını yalnız ya da bakıcıya bırakmasınlar."

Sevnur Sadeli: "Denetimler artırılmalı"

"Gençlerin ne yaptıkları hem aileleri, hem polis tarafından denetlenmeli, fakat ülkemizde denetimin yeteri kadar olduğunu düşünmüyorum. Benimde iki oğlum var ve bu şartlar altında onların geleceği için endişe duyuyorum. Özellikle Surlariçi'nde terkedilmiş ve yıkık binaların kullanım mekânlarından bir tanesi olduğunu hepimiz biliyoruz ve düşüncem şudur ki bu mekânların denetlenmesi artırılmalı hatta eskiden olduğu gibi parklarda bekçiler ve güvenlikler olmalıdır. Bunun yanında ailelere de büyük iş düşmekle beraber, gerektiği yerde çocuklarını takip ve kontrol etmeli. Bu konuda en önemli tedbir ise devlete düşüyor. Devlet, politikalargeliştirerek uyuşturucu hakkında gençleri bilinçlendirmeli ve bunun için zorunlu eğitim programları uygulamalıdır"

Meryem Basrioğlu: "Barlar denetlenmeli"

"Uyuşturucunun ülkemizde bu denli yaygınlaşması bizleri oldukça endişelendiriyor. Ülke gençlerimizin böyle bir batağa sürükleniyor olması çok üzücü bir durum. Anne, baba ve okullar çocuklara sahip çıkarak, onları bilinçlendirmeli. Bunun yanında barlar polisler tarafından düzenli olarak denetlenmeli, çünkü akşamları bara giden gençlerin birçoğunun sadece uyuşturucu maddeyi denemekle yetindiklerini sanmıyorum. Evim Dereboyu'nda olduğundan dolayı birçok kez bar çıkışlarındaki taşkınlıklara şahit oluyorum."

Sevtap Seyhan: "Eğitimde zorunlu ders olmalı"

"Çok eski yıllardan beridir hızla artarak günümüzde bir hayli yaygınlaşan uyuşturucu madde kullanımı için artık tedbir alınmalı. Özellikle okullarda denetim artırılmalı ve aileler çocuklarının bu konuda takipçisi olmalı ve dört gözle onları kollamalı. Bunun yanında uyuşturucu madde kullanımının zararları eğitimde zorunlu ders haline getirilmeli. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu konuda detaylı bir şekilde bilinçlendirilmeli."

Seçil Kocabaş: "Ailelere ve gençlere yazık"

"Bana göre aileler çocukları ile daha fazla ilgilenmeli ve çocuklarını denetlemeli. Bunun yanında hem denetim, hem de bilinçlendirme açısından okullardaki öğretmenlere de büyük iş düşüyor. Çevremizde uyuşturucunun insanlara verdiği zararı duyuyoruz hem ailelere, hem de kendilerine gerçekten yazık ve günah."

Baran Mevsimler: "Devlet politikalar üretmeli"

"Ülkemizde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı, toplumsal bir problem olmakla birlikte bu konuda hem ailelere, hem okullara, hem de devlete büyük iş düşüyor.Ailelerin çocukları ile daha çok ilgilenmesi, okulların denetimi artırması, devletinse konuyla ilgili politikalar üreterek acil önlemler alması gerekmektedir."

Kenan Akbaş: "Endişeleniyorum"

"Ben Mağusa'da yaşıyorum ve gençlerin büyük bir oranının uyuşturucu madde kullandığını söyleyebilirim. Devletin bu konuda sosyal politikalarının yetersiz olduğunu ve bu konuda politikaların geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocukların kolay para bulabilmeleri de uyuşturucu kullanımını tetikleyen etkenlerden bir tanesidir. Bunun yanında benimde yeğenlerim var ve uyuşturucu maddelerle ilgili sürekli onları uyarıyor ve bilinçlendiriyorum, çünkü günümüz şartlarında onların gelecekleri için endişe duyuyorum."

Özden Mutlu: "Aile ve okullara büyük iş düşüyor"

"Uyuşturucunun bu denli yayılması yüzünden tüm dünya çocukları için endişeleniyorum, çünkü çocukları çok seviyorum. Tüm ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerekiyor. Özellikle ailelere ve okullara bu konuda büyük iş düşüyor. Aileler ve okullar artık bu soruna eğilmeli, çocuklarla ilgilenmeli ve onları bilinçlendirmelidirler. Bunların yanında çocuklar denetlenirken arkadaşlara da dikkat edilmeli ve çocuğun gittiği yerler, karıştığı kişiler iyi denetlemeli."

Meltem Altınsoy: "Acil önlemler alınması gerekiyor"

"Hızla yayılan uyuşturucu kullanımı ve denemenin küçük yaşlara kadar düşmesi biz ebeveynleri çok endişelendiriyor. Daha orta ve lise çalarında adım atılan bu batak için acil önlemler alınması gerekiyor. Ailelerin denetimlerini ve ilgisini artırması, okuldaki görevlilerin bu konuda daha hassas ve dikkatli olması, hatta uyuşturucuyu önlemek adına devletin politikalar üreterek gençleri bu batağa saplanmadan uyarması gerekiyor."

Selda Ercan: "Utandırıcı bir durum"

"Gençlerin bugün bu düştüğü durumu sadece yazık diye nitelendirebilirim. Bir genç olarak adımızın bu şekilde anılması ve bu şekilde tüm gençler genelleme yapılarak uyuşturucu madde kullanıyor denmesi utandırıcı bir durum ve bizlere karşı önyargı oluşturuyor. Birçok ailenin çocukları için endişelendiği doğrudur ama gençlerin bu batağa saplanmasının bir sebebi de aile ilgisizliği ve yetiştirme tarzıdır."

Zeynep Balkaya: "Maddelerin okullara girmesi korkutucu"

"Benimde çocuğum var ve ülkemizde uyuşturucunun bugün geldiği nokta benim onun geleceği için endişe duymama neden oluyor. Bu maddelerin okullara kadar girmesi ve deneme yaşının 11'e kadar düşmesi gerçekten çok korkutucu bir durum. Bana göre denetimler ve güvenlikler artırılmalı. Annelerin ve babalarında bu konuda çocuklarını bilinçlendirmesi ve yabancılara karşı dikkatli olmaları için uyarmaları gerekiyor."

Şerife Kasapoğlu: "Gençler için üzülüyorum"

"Ülkemizde artan uyuşturucu kullanımı konusunda denetimlerin daha fazla artırılması gerekmekte, devletin de bu konuda politikalar üretmesi şarttır. Ben İzmir'de yaşayan bir Kıbrıslı olarak ülkemin gençlerinin böyle bir batağa sürüklenmesine çok üzülüyorum. Okullarında bu konuda gerekli önlemleri biran önce alması gerektiğini düşünmekteyim, çünkü İzmir'de okul önlerinde pusu kuran satıcıların birçok kez çocukları şeker gibi ürünlerle kandırıpta onları bağımlı kıldıklarını da defalarca duyduk."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.