İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kamu-İş, okullarda eylemlere başlıyor

Kamu-İş, okullarda eylemlere başlıyor

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek yayımladığı basın açıklaması ile okullarda eylemlerin başlayacağını açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 23/09/14 13:48
okuma süresi: 2 dak.
Kamu-İş, okullarda eylemlere başlıyor
A- A A+

Kamu – İş yetkilileri, üç ay tatil sürecinde Milli Eğitim Bakanlığına müteaddit defalar hademe istihdamı ile ilgili taleplerini yazılı ve sözlü olarak iletilmiştir.

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının yetkilileri ile Kuzey Kıbrıs çapında hademe eksikliği olan okullarımızı sendikanın da katkıları ile tespit edilmişti.

Ne yazık ki hem sendikanın çabaları ve hem de Bakanlık bürokratlarının çabaları dikkate alınmamıştır. Bugüne kadar hademe istihdamına gidilmemiştir.

Çocuklarımızı, emin ellere, mikroplardan arınmış, temiz, yuvalara teslim etmek istiyoruz.

Kamu – İş dün akşam yapmış olduğu İcra Kurulu toplantısında 24 Eylül 2014(Çarşamba) tarihinde Lefkoşa da bazı okullarda hademe eksikliğinden dolayı eylem yapmayı kararlaştırmıştı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile bugün yapılan toplantıda, okullarımıza uygun, vasıflı temiz, çocuklarımızı emanet edebileceğimiz hademelerin alınacağı söylenmiştir.

Sendikamız, taşeronculuğu veya hizmet alımı şeklinde istihdamlara karşı olduğunu belirtir önümüzdeki kısa süreç içerisinde konuşulan şekilde hademe istihdamı yapılmaz ise, Kuzey Kıbrıs'ın hademe eksikliği olan okullarında eylem uygulamasına gidileceğini ve grevler yapılacağını, kamuoyu, ilgili Bakanlık ve Hükümete duyururuz.

Sami DİLEK

(Genel Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.