İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Isıkhuemen Ammanuel tutuklu yargılanacak

Isıkhuemen Ammanuel tutuklu yargılanacak

"Emanetçi tarafından sirkat" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlamalarıyla göz altına Isıkhuemen Ammanuel aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı. Tutukluluk süresi dolan zanlı dün teminat talebiyle yeniden Lefkoşa'da mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 30/09/14 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Isıkhuemen Ammanuel tutuklu yargılanacak
A- A A+

Abbas ELMAS

Kayıp cep telefonları bulundu

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube'de görevli polis memuru Samet Öztürk, zanlı Isıkhuemen Ammanuel aleyhine "Emanetçi tarafından sirkat" ve "Sahtekarlıkla para temini" suçlamalarıyla başlatılan soruşturmanın tamamlandığını anlattı.

Samet Öztürk, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde Lefkoşa'da birçok cep telefonu satışı yapan yerlerden ifade aldıklarını zanlının satmış olduğu 2 adet cep telefonunu ise Girne Caddesinde bir telefoncu dükkanında tespit ettiklerini söyledi.

22 benzer sabıka

Soruşturma memuru yürütülen soruşturmada çalıntı olduğuna inanılan 1 adet kırmızı renk ve 1 adet siyah renk cep telefonunu zanlı Isıkhuemen Ammanuel'in Lefkoşa'da 300 TL karşılığı sattığını tespit ettiklerini kaydetti. Isıkhuemen Ammanuel aleyhine yürütülen soruşturmada benzer suçlarla ilgili 22 sabıkası olduğuna dikkat çeken polis memuru Samet Öztürk, zanlının 18 Ekim 2010 yılında öğrenim görmüş olduğu üniversitede okul kaydını dondurduğunu kaydetti. Samet Öztürk zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını söyleyerek, davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğuları, zanlının 2010 yılından bu yana ülkede fiilen yasal statüsü olmadığına dikkat çekerek, Isıkhuemen Ammanuel'in ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için 1 ayı geçmeyecek bir süreyle Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.