İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Menteş Gündüz: "Göreve hazırım"

Menteş Gündüz: "Göreve hazırım”

Eğitim Bakanı Arabacıoğlu'nun istifasının ardından dün açıklanması beklenen yeni Eğitim Bakanı'nın kim olacağına ilişkin resmî belirsizlik sürerken, kulislerde ismi öne çıkan DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz Kıbrıs Postası'na yaptığı değerlendirmede teklif gelmesi durumunda "görevden kaçmam" dedi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 09:25
okuma süresi: 4 dak.
Menteş Gündüz: "Göreve hazırım”
A- A A+

Gündüz, Eğitim Bakanlığı'nda var olan sorunların bilindiğini ifade ederek, Bakan olması durumunda, katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşımla sorunları ele alacağını, çözülemeyecek konunun olmadığını ifade etti.

Kıbrıs Postası - Deniz Abidin

Eğitim Bakanı Arabacıoğlu'nun istifasının ardından dün açıklanması beklenen yeni Eğitim Bakanı'nın kim olacağına ilişkin resmi belirsizlik sürerken, kulislerde ismi öne çıkan DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz Kıbrıs Postası'na yaptığı değerlendirmede teklif gelmesi durumunda "görevden kaçmam" mesajı verdi.

DP-UG Genel sekreteri Hasan Taçoyise Kıbrıs Postası'nayaptığı açıklamada, yeni Eğitim Bakanı'nın atanmasıyla ilgili, DP- UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın gerekli çalışmaları yaptığını söyledi.

Taçoy, ne karar alınırsapartiyle işbirliğindeçalışmaların yürütüleceğini ifade ederek, "netleşmiş bir isim henüz yok"dedi.

"Görevden kaçmam"

Öte yandan, Eğitim Bakanlığı görevinden istifa eden Dr. Mustafa Arabacıoğlu'nun yerine atanacağı konuşulan DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulundu.

DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ile bugüne kadar bir şey görüşülmediğini belirterek, teklif gelmesi durumunda görevden kaçmayacağını söyledi. Menteş Gündüz, birçok alanda tecrübelerinin olduğunu, bir dönem Türk Maarif Koleji'nde okul aile birliği başkanlığı da yaptığını söyleyerek, göreve sıcak baktığını ifade etti.

"Çözülemeyecek konu yok"

Gündüz, prensipleri olduğunu, kimseye görev konusunda baskı yapmadığını, ancak olası bir teklif durumunda Eğitim Bakanlığı görevini kabul edeceğini açıkladı.

Gündüz, Eğitim Bakanlığı'nda var olan sorunların bilindiğini, bakan olması durumunda, katılımcı ve paylaşımcı bir yaklaşımla sorunları ele alacağını, çözülemeyecek konunun olmadığını ifade etti.Menteş Gündüz, nizam, yasa ve işbirliği ile eğitimdeki sorunların üzerine gidilerek düzeltilebileceğini söyledi.

Denktaş: "Bu hafta içinde atanacak"

Öte yandan DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı'nın belirlenmesi amacıyla sürdürdüğü çalışma ve istişarelerin devam ettiğini bildirdi. Denktaş, yeni Milli Eğitim Bakanı'nın bu hafta içinde atanacağını kaydetti. Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun görevinden istifa etmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanacak yeni bakanın belirlenmesinde yetkinin kendisinde olduğunu anımsattı.

Denktaş, hafta sonu çalışma ve istişareleri sürdürdüğünü, Milli Eğitim Bakanlığı görevine bu hafta içinde atama yapacağını ifade etti.

Bu arada, yeni atama için Anayasa'ya göre 10 günlük süre bulunuyor. Bu göreve atanacak kişi, Başbakan tarafından Cumhurbaşkanı'na sunulacak ve Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla göreve başlayacak. Kabinede bir değişiklik olacağı için hükümetin yeniden güven oylamasına başvurması gerekmiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.