İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Güç-Sen, boş kadroların doldurulmasını talep etti

Güç-Sen, boş kadroların doldurulmasını talep etti

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gümrük ve Rüsumat Dairesi'ndeki personel kadrosunun azalması nedeniyle çalışanların iş yükünün arttığını belirterek, boş kadroların doldurulmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 30/09/14 11:58
okuma süresi: 2 dak.
Güç-Sen, boş kadroların doldurulmasını talep etti
A- A A+

Güç-Sen Başkanı Erol Emin bu sabah Gazimağusa Gümrük Dairesi önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Emin, gümrüklerin ülkenin stratejik ve en önemli işyerlerinin başında geldiğini belirterek, 46/1982 sayılı Teşkilat Yasası uyarınca tüm gümrüklerde 339 personel kadrosu belirlendiğini, aradan geçen 32 yılda iş yükünün artmasına karşın kadronun 97 kişi azaldığını ifade etti.

Mevcut gümrüklere 2003 yılından itibaren 7 sınır kapısı ve Yenierenköy'deki marinanın eklendiğini söyleyen Emin, buna ilaveten yapısal sorunların arttığını zor koşullarda görev yaptıklarını belirtti.

Gümrüklerde çalışmanın yaşamsal bir risk taşır hale geldiğini savunan Emin, hükümetlerin bu durumu sadece seyrettiğini ileri sürdü.

Vatandaşa sunulan hizmetlerin daha iyi seviyeye çıkarılması için yeterli personel sayısıyla ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğine işaret eden Emin, "Teşkilat yasamızda halen eksik olan 97 münhal mevkiine sadece 12 adet münhal mevki için yetki verilmiştir. Bu tavır ve münhal kadro sayısı tarafımızdan kabul edilemezdir" dedi.

Emin, işlerine ve Daire'ye sahip çıkmaya devam edeceklerini, ancak personel azlığından dolayı aksayacak olan işlerin ve zaafiyetin sorumlusu olmayacaklarını söyledi.

Emin, kapasitelerinin üzerinde çalışmak için yapılacak her türlü baskı ve müdahaleye karşı çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.