İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

KTÖS'ten okullarda 'şok eylem' uyarısı!

KTÖS'ten okullarda 'şok eylem' uyarısı!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş, Göç Yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 30/09/14 15:04
okuma süresi: 6 dak.
KTÖS'ten okullarda 'şok eylem' uyarısı!
A- A A+

Adamızın kuzeyinde kurdurulan ayrılıkçı rejim çökmeye devam ederken, Kıbrıslı Türk Eğitim Sistemi ve dolaylı olarak çocuklarımızda bu enkazdan zarar görmektedirler.

Kemer sıkma politikaları bahanesi ile bir insan hakkı olan eğitimde, uygulanan tasarruf anlayışı had safhaya ulaşmıştır. AK Parti direktifi ile Maliye Bakanı'nın mali disiplin anlayışı ile uygulamaya koyduğu gerici politikalar çerçevesinde okullarımıza öğretmen gönderilmeyerek, öğrencilerimiz 21. Yüzyılda öğretmensiz eğitim yapmaya veya kalabalık sınıflarda eğitim görmeye zorlanmaktadır.

Sendikamız yaz ayında 100 civarı eksikliği belirlemiş ve Eğitim Bakanlığı'na sunmuştur. Sendikamız yaptığı görüşmeler ve uyguladığı adaletli çizgi sayesinde 25 öğretmen kadrosundan tasarruf ederek, öğretmen ihtiyacı olan okulların kadrolarını yeniden düzenleyerek üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getirmiştir. Eğitim Bakanlığı'nın bu çerçevede talep ettiği 38 kadro yerine Maliye Bakanlığı'nın 10 kadrolu 20'de geçici öğretmen önermesi kaosun başlıca nedenidir. Maliye Bakanı'nın önerisinin yetmediğini, istifa eden Sn. Arabacıoğlu'da belirtmiştir.

Maliye Bakanı kirli ellerini bir an önce eğitimin üzerinden çekmesi gerekmektedir. Maliye Bakanı'nın anlamadığı sayılar ile insani hakların kıyaslanamayacağıdır. Maliye Bakanı maddi kar ile ilgilenirken, bir ülkenin geleceğe dönük en büyük yatırımının eğitim olduğunu gerçeğini unutmamalıdır.

CTP-DP Hükümeti "şark kurnazlığı" anlayışı ile öğretmensizliğe tepki veren aileleri, sendikalar tarafından kışkırtılmakla itham ederek suçlamakta, hak arayan sendikaları ise 'siyaset' yapmakla yaftalayarak susturmak istemektedir. CTP-DP Hükümeti, eğitim ve sağlığın bir insan hakkı olduğunu çoktan unutmuş görünmekte, hak arama mücadelesini ise hor görmeye çalışmaktadır. Öğretmenimiz ve ailelerimiz ile birlikte siyasetçilerden bu anlamsız tavırlarının hesabını örgütlü mücadelemizle soracağız.

  • CTP-DP Hükümeti, nakillerden sonra Ziyamet İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu ve Kumyalı İlkokulu'nun öğretmen kadrosunun neden tamamlanmadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Alasya İlkokulu'nda mahkemesi devam eden öğretmenimizin kadrosu yerine neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Şht. Osman Ahmet İlkokulu'nda sendikal izinli ve yurtdışına eğitime gitmiş öğretmenlerimizin yerine neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Alasya Vakıf Anaokulu'nda müdür olan bir öğretmenimizin yerine neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Şht.Doğan Ahmet İlkokulu'nda geçen yıl yaşanan sorunlar nedeniyle müzik dersini yürütecek bir ilkokul özel ders öğretmeni ihtiyacını neden karşılamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Gülenyüzler Anaokulu'nda yüksek öğrenim müfettişi olan bir öğretmenimiz yerine neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Haspolat İlkokulu'nda İngiltere'ye görev alan bir öğretmenimiz yerine neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Gönyeli İlkokulu'ndaki kalabalık sınıfların bölünmesi için neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, Karşıyaka İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Portakal Çiçekleri Anaokulu, Barış İlkokulu, Özgürlük İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, Yedidalga İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Vadili İlkokulu 'na daha iyi bir eğitim niteliği yakalamak adına neden öğretmen atamadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, B. Fikri Karayel İlkokulu'nda 15 Ekim itibarı ile emekli olacak öğretmenimizin yerine öğretmen verebilecek mi?

  • CTP-DP Hükümeti, 100 tane öğretmen yardımcısı kadrosunun neden açmadığının izahatını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, 3 müdür 8 müdür muavini ihtiyacını neden karşılamadığının cevabını verebilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, 21. Yüzyılda sınıf sayılarının kalabalık olmasını onaylayabilir mi?

  • CTP-DP Hükümeti, telefonla okul müdürlerini arayarak kapsam dışı okullara çocuk yazdırmak isterken, neden her okulun azami öğrenci kotası olması gerektiği talebimizi geri çevirmektedir?

  • CTP-DP Hükümeti, Okul Bütçesi Tüzüğü'nü, Öğretmen Sınav ve Yükselme Tüzüğü'nü, Öğretmen Nakil Tüzüğü'nü, Özel Eğitim Yasa Taslağı'nın ve Öğretmenler Yasası Değişiklik Önerilerinin hayat bulmasını neden engelliyor?

  • CTP-DP Hükümeti'nin 2011 sonrası göreve başlayan öğretmenlerin %40 düşük maaş ve diğer haklardan mahrum bırakılmasının izahatını bu topluma verebilir mi?

Gerek CTP-DP Hükümeti, gerekse ilgili bakanlıklar eğitimde tasarruf anlayışından vazgeçmeyip, erken zamanda öğretmen eksikliği, öğretmen yardımcısı eksikliği, yönetici eksikliği, altyapı eksiklikleri ve GÖÇ YASASI'ndan doğan adaletsiz ve eşitsiz koşulları ortadan kaldıracak adım atmazlarsa bu sorunları yaşayan okullarda şok eylemlere gideceğimizi ve bunun sorumlusun da hükümet olacağını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Burak Maviş

KTÖS Örgütlenme Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.