İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özgürgün: "Sistem, başarısızlığa kılıf"

Özgürgün: "Sistem, başarısızlığa kılıf"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "Siyaset kurumunu halkın gözünde değersizleştiren siyasetçiler, başarısızlıklarına kılıf olarak 'sistem ve düzene' başvurarak işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar" dedi.

Yayın Tarihi: 30/09/14 16:31
okuma süresi: 3 dak.
Özgürgün: "Sistem, başarısızlığa kılıf"
A- A A+

UBP'den yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programında konuşan Özgürgün, şunları kaydetti:

"Elbette, eğitimde yıllar içinde oluşturulan sistem bir takım olumsuzluklar içermektedir. Ancak bu, bugün görülmüş, tespit edilmiş değildir. Bu göreve talip olanların bilmediği bir şey de değildir.

Hele de üç aylık süreyi boşa geçirerek, tam da eğitim yılının ilk haftasında 'bu iş bu sistemde sürdürülemez' diyerek bırakıp gitmek, doğru bir hareket olarak kabul edilemez. Sunulan gerekçelerin doğruluğu olsa bile, istifa şekli ve zamanlaması yanlıştır.

Hele de hükümetin başı Yorgancıoğlu bu sorumluluktan asla kaçamaz, kurtulamaz. Ülke yönetimindeki beceriksizlik sadece bir bakanın sorumluluğuyla da sınırlandırılamaz. Bu göreve gelecek olan bir başkası farklı mı düşünecek, yoksa sihirli değneği mi olacak..!"

Özgürgün, Türkiye'den gelecek su ve elektrik ile ilgili bir soruya verdiği yanıtta ise, hükümette bu konuda görüş ayrılıkları yaşandığını söyleyerek, UBP'nin bu konuda hep net bir duruş sergilediğini ifade etti.

22 Şubat 2015'te gerçekleşmesi beklene UBP Kurultayının ertelenmesine ilişkin kararın sorulması üzerine de Özgürgün, şunları söyledi:

"UBP kurultayının ertelenmesi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yöneliktir ve Ulusal Birlik Partisi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine verdiği önemin gereğidir.

UBP olarak hedefimiz görüşme masasında Klerides ekolünden gelen Anastasiadis'in bulunduğu ve yoğun hareketliliğin izlendiği bir dönemde, Kıbrıs Türk halkının hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde savunacak bir liderin oturmasıdır.

Ulusal davamızı çok iyi bilen, Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin ifadesi olan 'devletinin bekası' adına inanarak mücadele sergileyen Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bu hayati dönemde, bu makamda olması için Ulusal Birlik Partisi tüm organlarıyla nisan ayına odaklanacaktır. Bu nedenle kurultayımız seçim sonrasına ertelenmiştir."

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.