İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Onurlu İş için Dünya Çapında Eylem Günü"nde Kıbrıslı emekçiler de yürüyecek

"Onurlu İş için Dünya Çapında Eylem Günü"nde Kıbrıslı emekçiler de yürüyecek

Kıbrıs Türk ve Kıbrıslı Rum emekçiler, 3 Ekim Cuma günü saat 17:00'de, Lefkoşa'da Uzun Yol sonunda biraraya gelerek, "İşsizliğe Karşı, Onurlu İş için Dünya Çapında Eylem Günü"nde, Avrupa Komisyonu Temsilciliği'ne protesto yürüyüşü gerçekleştirecek. Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) üyesi olan PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS ve BES'in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Yayın Tarihi: 30/09/14 18:27
okuma süresi: 2 dak.
"Onurlu İş için Dünya Çapında Eylem Günü"nde Kıbrıslı emekçiler de yürüyecek
A- A A+

"Eşitsizlikleri ve ayrımcılıkları arttıran, sosyal çelişkileri daha da keskinleştiren kapitalist krizin ağır sonuçlarını bugün dünyanın dört bir yanında emekçiler yaşıyorlar.

Avrupa'da Troyka'nın memorandum ve katı kemer sıkma politikalarının şantaj kokan uygulamaları ve çalışanların haklarına karşı saldırılar Avrupa toplumlarını küresel ekonomik krizin en sert ifadesine, yoksulluğa ve işsizliğe sürüklediler.

Kapitalist sistemin doğasında olan işsizlik, kapitalist krizin patlamasının ardından milyonlarca emekçiyi umutsuzluğa ve çaresizliğe sürükleyen en ciddi sosyal sorundur.

Çalışanların çıkarlarının sınıf sendikacılığı ve dayanışma ilkeleri temelinde gerçek savunucusu olan Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) 3 Ekim gününü İşsizliğe karşı – Onurlu İş için Dünya Çapında Eylem Günü olarak ilan etmiştir.

Halk düşmanı neoliberal politikaların aynı sonuçlarını bugün yaşayan Kıbrıslırum-Kıbrıslıtürk, Kıbrıs'ın emekçileri bu çağrıya yanıt vererek, bu uluslararası eyleme katılıyorlar.

Dünya Sendikalar Federasyonu'nun (DSF) üyeleri olan PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTOEÖS, KTÖS ve BES 3 Ekim 2014 Cuma günü saat:17.00'de Uzun Yol sonunda yapılacak toplantıyla başlayıp, Lefkoşa'daki Avrupa Komisyonu Temsilciliği'ne yapılacak protesto yürüyüşü ve ilgili karar metninin verilmesiyle tamamlanacak eyleme Kıbrıs'ın emekçilerini katılmaya çağırıyorlar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.