İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

TDP Lefke'de örgüt kurdu

TDP Lefke'de örgüt kurdu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler—Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) koalisyon hükümetinin, yaptıkları ve yapmadıkları ile bir yılda miadını doldurduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 01/10/14 10:48
okuma süresi: 5 dak.
TDP Lefke'de örgüt kurdu
A- A A+

Daha kuruluş aşamasında ciddi sıkıntılar yaşayan, kurulmasının ardından ise icraattan çok koalison ortaklarının kavgaları ile aylar geçiren CTP-DP Hükümeti'nin, halka verdiği sözleri tutmadığı gibi, sorunlara yeni sorunlar eklediğini belirten Özyiğit, " Bu hükümet miadını doldurmuştur. Görünen köy kılavuz istemez" dedi.

Yerel seçimlerin ardından örgütlenme çalışmalarına hız veren TDP Lefke'de de örgüt kurdu, ayrıca örgüt binası açtı. Etkinliğe, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Zeki Çeler, Güzelyurt İlçe Başkanı Yılmaz Siham, bazı MYK ve PM Üyeleri ile üye ve sempatizanlar katıldı. Genel Başkan Özyiğit'in konuşmasının ardından açılış töreninin yapıldığı etkinliğin sonunda kokteyl düzenlendi. TDP Lefke Örgüt Başkanlığına Hasan Özadalı getirilirken, yönetim şu isimlerden oluştu: Umut Aktoy, Hasan Menek, Selda Solmaz, Ahmet Özadalı. Gençlik Örgütü Başkanı ise Can Kızılgök oldu.

"TDP'ye katılımlar sürüyor, yeni örgütler açılıyor"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinlikteki konuşmasında, 29 Haziran Yerel Seçimleri'nin ardından TDP'ye yönelik büyük bir destek olduğunu, yeni katılımlarla birlikte yeni örgütler açtıklarını kaydetti. Özyiğit, seçimlerin ardından Yenierenköy 'de örgüt kurduklarını, Serhatköy Örgütü'nü yeni katılımlarla güçlendirdiklerini, şimdi de yıllar sonra ilk kez Lefke'de örgüt açtıklarını, ayrıca partiye katılımların da artarak sürdüğünü belirtti.

TDP'nin güçlenmesinin önemine dikkat çeken Özyiğit, katılan her bireyin, kurulan her örgütün, çözümün sağlanması, demokrasinin yerleşmesi ve aydınlık yarınlar için önemli olduğunu söyledi. TDP Lefke Örgütü'nü bu açıdan değerlendirmek gerektiğini kaydeden Özyiğit, emeği geçenlere teşekkür etti, yeni katılımlar ile örgütlerin müjdesini verdi.

"Verilen sözler havada kaldı"

Konuşmasında hükümetin icraatlarını da değerlendiren Özyiğit, halka verdiği sözleri tutmayan, sorunlara çözüm üreteceğine, yeni sorunlar yaratan, emek düşmanlığı yapan hükümetin daha bir yılını doldurmadan, miadını doldurduğunu vurguladı. Özyiğit;"Elektrikte özerk yapıya gideceklerdi, özelleştirme çalışmaları yapılmakta, Telekomünikasyon Dairesi gitti gidiyor. KTHY mağdurları yine sokakta, üretici perişan, esnaf tükenme noktasında" dedi.

"Ülke insanına saygısızlık"
Türkiye'den gelecek olan su konusuna da değinen Özyiğit, "Sn. Bakan çıkmış 'biz bu suyu yönetemeyiz' diyor. Bu ülke insanına yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Yapamayacaksan, adama senin o koltukta işin ne diye sormazlar mı" ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanı Arabacıoğlu'nun da sistemden şikateçi olarak istifa ettiğini anımsatan Özyiğit, Arabacıoğlu'nun kendisinin de katkısı olan sistem ile eğitimde yarattığı kaostan şikayet etmesinin manidar olduğunun altını çizdi.

TDP olarak, halktan aldıkları destek ve moralle çok çalışarak birlik ve beraberlik içinde yollarına devam edeceklerini belirten Özyiğit, "29 Haziran'da Lefkoşa'da bir ezber bozduk. Nisan ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ezber daha bozulacak" dedi.

-Mehmet Çakıcı-

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasına örgütün açılmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Lefke'nin ülkedeki en sıkıntılı bölgelerden biri olduğunu belirten Çakıcı, TDP Lefke Örgütü'nün kurulmasını, TDP'nin örgütlenmesinde büyük bir adım olarak niteledi. TDP'nin hızla büyüdüğünü belirten Çakıcı, birlik, beraberliğin sağlandığı sürece bunun daha da artacağını kaydetti.

Ülkede birçok ciddi sorun yaşandığını, ancak CTP-DP Hükümeti'nin verdiği sözleri tutmadığını belirten Çakıcı, Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasası, Anayasa, İşkence ve Şartlı Tahliye Yasası, kamu, sağlık ve eğitim reformu gibi konularda adım atılmadığını kaydetti.

TDP Basın Bürosu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.