İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KTHY ve ETİ çalışanlarına Hava-Sen'den açık mektup

KTHY ve ETİ çalışanlarına Hava-Sen'den açık mektup

Hava-Sen, kişisel Sosya Medya hesabından yaptığı açıklama ile KTHY ve ETİ çalışanlarına açık mektup gönderdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 01/10/14 15:32
okuma süresi: 4 dak.
KTHY ve ETİ çalışanlarına Hava-Sen'den açık mektup
A- A A+

Sevgili Kader Arkadaşlarımız;

Temmuz 2013 seçimleri öncesi KTHY ve ETİ çalışanlarına yaşatılan mağduriyetleri her platformda dile getiren ve göreve gelmeleri halinde bu sorunu çözecekleri belirten şimdiki iktidar ortaklarına, söylemlerini birkez daha hatırlatarak haklı talebimizi bir kez daha yineleriz.
• Bir KTHY çalışanının çoçuğunun yaşadıklarını "O KÜÇÜK YÜREK ve KTHY" başlıklı yazısında kaleme alan o günün ana muhalefet partisi milletvekili, bugünün Meclis Başkanı ve yarının Cumhurbaşkanı adayı Sn. Sibel Siber,

• "KTHY çalışanlarının istihdamını öngören yasanın, çalışanları kamu görevlilerinden ayırdığını, bunun da Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, istihdam edilen KTHY çalışanlarının kıdem tazminatı ve almaları gereken haklarla ilgili çalışmaların bir an önce yapılması gerektiğini" söyleyen o günün ana muhalefet parti başkanı ve bugünün Başbakanı Sn. Özkan Yorgancıoğlu,

• Hala daha bireysel anlamda sıkıntıda olan, ne yapacağını bilmeyen, güvendikleri maaşa göre borçlanmış olan, bankalar ve ev sahipleriyle karşı karşıya kalan birçok çalışan olduğunu belirten dönemin muhalefet partisi milletvekili, parti genel başkanı bugünün Başbakan Yardımcısı Sn. Serdar Denktaş,

• "Hükümetin herhangi bir konuda inandırıcı olabilmesi için ilk önce KTHY'nda yaşanan bu mağduriyeti süratle ortadan kaldırabilmenin formulünü bulması gerekir. Bu devletin tüm zor koşullarına rağmen bu mağduriyeti ortadan kaldıracak imkianları vardır. Yeterki şuanda iktidar olanlar bu formülleri yaratma ve ortaya koyma yaratıcılığını ve cesaretini göstersin." cümlerini kuran dönemin muhalefet partisi milletvekili bugünün Dışişleri bakanı Sn. Özdil Nami,

Son iki aylık süreç içerisinde yoğun bir şekilde görüşmelerde bulunduğumuz ve KTHY ile ETİ çalışanlarının haklılığının tekrar altını çizen milletvekilleri; Sn. Ferdi Sabit Soyer, Sn. Hasan Taçoy, Sn. Ömer Kalyancu, Sn. Ersin Tatar, Sn. Fazilet Kürşat, Sn. Tufan Erhürman, Sn. Asım Akansoy, Sn. Hüseyin Özgürgün, Sn. Birikim Özgür, Sn. Doğuş Derya, Sn. Salih İzbul, Sn. Mehmet Çakıcı ve Sn. Ünal Üstel ile CTP Genel sekreteri Sn. Kutlay ERK ve CTP eski milletveli Sn. Sonay Adem.

Davulda sizde, tokmakta, beklentimiz 2015 yılı bütcesi ile çalışanlarımızın alacak ve maaş sorunlarının ivedilikle çözülüp hayata kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamanızdır.

Değerli kader arkadaşlarımız, bizlerin kaybedecek zamanı, çocuklarımızın ise kaybedecek geleceği kalmamıştır artık. Hayatımızı kurtaracak yasa tasarısı meclis alt komitesindedir. Talebimiz yasa tasarısının bir an önce görüşülüp alacaklarımız ile birlikte bütce görüşmelerine yetiştirilmesidir. Aksi takdirde tüm varlığımızla eylemlilik yoluna gideceğimizi daha fazla bekleyecek gücümüzün kalmadığını sizden aldığımız izlenimlerle belirtir, heran hertürlü eyleme hazır olmanızı bildiririz.

HAVA-SEN YÖNETİM KURULU

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.