İÇ HABERLER
okuma süresi: 13 dak.

Gençler demokrasiyi öğreniyor: Tatlı rekabet

Gençler demokrasiyi öğreniyor: Tatlı rekabet

Levent Koleji, bugüne dek görülmemiş renkli ve tatlı bir rekabete tanık oldu…

Yayın Tarihi: 02/10/14 08:55
okuma süresi: 13 dak.
Gençler demokrasiyi öğreniyor: Tatlı rekabet
A- A A+

Levent Koleji'nde birkaç gündür süren "Okul Kaptanı ve Üyeleri Seçimi" propaganda dönemi, yarışan 6 grup, 6 kaptan adayı ve üyelerinin tatlı rekabetiyle renkli aktivitelere sahne oldu…

3 günlük propaganda süreci dün tamamlanırken kaptanlığa aday olan öğrenci ve üye gruplar tarafından düzenlenen etkinlik ve aktiviteler öğrencilere unutamayacakları anlar yaşattı…

Adaylar;

  • Ekrem Ergil: "Amacımız güveni sağlamak"
  • Nesrincan Türk: "Hedefimiz etkinlikler düzenlemek"
  • Mustafa Masaroğlu: "Vaatlerimizi yerine getireceğiz"
  • Pembe Uzunboylu: "Okulumuzda fark yarattık"
  • Çağrı Özay: "Okulumuzu daha iyi yerlere getireceğiz"
  • Tutku Pamit: "Yardım etkinlikleri yapmayı hedefliyoruz"

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Levent Koleji'nde 3-4 gündür devam eden seçim propagandaları dün sona erdi. Birlik beraberlik içinde tatlı bir rekabetle süren yarış rengârenk görüntülere de sahne oluyor. 6 grubun oluştuğu seçimlerde 6 kaptan adayı ve her gurupta 4'er üye 3 gün süren propagandalarla okulda bulunan ortaokul ve lise öğrencilerini bir hayli eğlendirerek, vaatlerde bulunduktan sonra sonucu beklemeye koyuldu. Okulda oluşan bu ortamdan memnun olduklarını söyleyen öğrenciler, "Seçim sonrasında da aktivitelerin devam etmesini istiyoruz" dedi.

"Birlik içinde mücadele var"

Levent Koleji Müdürü Asım İdris, her yıl olduğu gibi bu yılda okuldagüzel ve birlik içinde bir kaptanlık seçimi olduğunu belirterek,"6 grup ve 6 kaptan adayı seçimlere katılarak bu yılki kaptanlık için mücadele ediyor. Her yıl yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen okul kaptanlığı seçimleri bu yıl yine bizi şaşırtmayarak 6 grup oluştu. Her yıl okulu temsil edecek olan okul kaptanı, okul kaptan yardımcısı yanında beslenme, sosyal işler ve basın sorumlu seçilir ve 5 kişilik gruplar halinde aday olunur. Ülkemizde gerçekleşen milletvekili seçimleri gibi grup halinde seçime girilir ve adaylar ferdi olarak seçilebilir. Burada esas hedeflenen şey çocukların kendine güvenini sağlamak ve geliştirmektir, bunun yanında toplum içinde çıkabilme, düşüncelerini rahatlıkla aktarabilmeleridir. Bunun yanında gerçekleşen bu seçim dönemi çocukların okulu sahiplenmesini de sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

"Kurallarda promosyon yasağı var"

İdris, seçimin nasıl gerçekleştiğini şu şekilde anlattı; "Grup içerisinde adaylar belirlenir ve 5 kişilik gruplar halinde seçime katılırlar, ardından 3 günlük propaganda dönemi başlar, ardından seçim yasağı ve ertesi gün seçim ve bir haftada kaptan ve diğer sorumlular belirlenir. Bunların yanında seçim süresince promosyonlar kurallara göre yasaktır, bu kuralla birlikte adayların kişiliklerinin ortaya çıkması esas alınan bir süreç yaşanır. Seçime katılan tüm gruplar gerçekleştirdikleri etkinlikleri ve aktiviteleri birleşerek yaparlar böylelikle yarışanların bile birlik olduğu bir ortam yaratılır."



Okul Başkanı adayları ne dedi?

Ekrem Ergil: "Amacımız güveni sağlamak"

"Okul seçimleri süresince çok eğlendik ve seçim sürecinin gerçekten güzel geçtiğini söyleyebilirim. Bu süreç içerisinde çeşitli aktiviteler düzenleyerek, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımını sağladık.Kampanyalar süresince hem biz, hem de seçmenler eğlenceli 3 gün yaşadık. Öğrencilere verdiğimiz vaatlerimiz arasında, parti, etkinlikler, kamplar ve birçok sosyal aktiviteler yer almaktaydı ve seçildiğimiz takdirde tüm bunları yerine getireceğiz. Grubumuzun adını 'Cherokees' bilindiği gibi kabilelerde en çok değer verilen birlik ve beraberliği temsil etmek için bizde bu adı seçtik. Okulumuzda birlik ve beraberliği yaymak ve eksik olan aile ortamını yaratmak için bu ismi seçtik. Amacımız, herkesin birbirine güvenmesini sağlamak, hepimizin kardeş olduğunu göstermek ve ortaokullarla lise arasındaki eşitliği sağlamaktır. Gurubumuz benim yanımda Münise, Özkan, Şükran ve Sultandan oluşuyor."

Nesrincan Türk: "Hedefimiz etkinlikler düzenlemek"

"Seçim süresince kendi el emeğimizle pankartları hazırlayarak, öğrencileri eğlendirmek adına oyunlar ve aktiviteler düzenledik. Hedefimiz her şeyden çok öğrencileri eğlendirmektir, etkinlikler ve aktiviteler düzenlemektir bununda başlıca nedeni birçok kişinin etkinlik ve aktivitelerin azlığından yakınmasıdır. Grubumuzun ismi 'Revolution' grubu oluşturan üyeler ise benle bitlikte Beslenme Sorumlusu Yaren Paça, Basın Yayın Sorumlusu Türkan Tezcan, Kaptan Yardımcısı Melis Kemik, Aktivite Sorumlumuz Sultan Karakaştan oluşuyor."

Mustafa Masaroğlu: "Vaatlerimizi yerine getireceğiz"

"Seçim propagandaları süresince arkadaşlarımıza vaatlerde bulunduk ve seçildiğimiz takdirde vaatlerimizi yerine getireceğiz.Vaatlerimiz arasında okuldaki öğrencilerin arkasında olduğumuzu ve isteklerine önem vereceğimizi söyledik. Bunun yanında okulda olmayan ve eksik olan şeyleri yapacağımızı belirterek, eksik ve düzenli olması gereken aktiviteler için de elimizden geleni yapacağımızı söyledik. Grubumuzun adı 'Hade Biddi', grubumuz benim dışımda İsmail, Yüksel, Birim ve Adem'den oluşuyor."

Pembe Uzunboylu: "Okulumuzda fark yarattık"

"'Senoritas' grubunun kaptanıyım, grubumuzda Basın Yayın sorumlusu Sultan, Beslenme Sorumlusu Olga , Kaptan Yardımcısı Ebru, Aktivite sorumlusu Cerem olarak yer almaktadır. Seçim süreci bizim için çok güzel geçti, tüm öğrencilerle birlikte bu süreç içerisinde eğlenip, güzel vakti geçirdiğimizi düşünüyorum. 3 günlük propaganda süresince birçok etkinlik yaptık. Bunlarla birlikte bizimde bu yıl okuldaki son yılımızdır ve Levent Kolejindeki son yılımızda hakkettiğimiz kadar eğlendiğimize inanıyorum. Tek yürek halinde ve diğer gruplarla birlikte çalışarak, okulumuzda fark yarattık."

Çağrı Özay: "Okulumuzu daha iyi yerlere getireceğiz"

"High Voltage'in kaptan adayıyım. Bu sene okulumuzu daha iyi bir yerlere getirmek için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hep birlikte okulumuzdaki eksiklikleri düzeltmek için çabalıyor ve okulumuzu daha iyi bir yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Seçime katılan tüm gruplar birbiri ile arkadaş ve hep birlikte hareket ediyor. Biliyoruz ki yapmamız gereken çok şey var ve taşın altına elimizi koyduk, bir şeyleri düzeltmek, okulumuzu daha iyi bir noktaya ulaştırmak için elimizden geleni yapacağımızdan da eminim. Grubumuz benimle birlikte Kaptan Yardımcısı Seniye Çayanoğlu, Beslenme Sorumlusu Arman Özaygın, Aktivite Sorumlusu Yağmur Özgüner ve Basın Sorumlusu Bora Boran oluşuyor."

Tutku Pamit: "Yardım etkinlikleri yapmayı hedefliyoruz"

"Gurubumuzun adı 'O Gadar', grubumuz benimle birlikte Kaptan Yardımcısı Cemaliye Ağoğlu, Aktivite Sorumlusu Cemal Ağoğlu, Beslenme Sorumlusu Ayten, Basın Yayın Sorumlusu Osman Kofalı'dan oluşuyor. Seçim süreci çok eğlenceliydi, oyunlar oynadık, dans ettik ve daha birçok aktivitelerde bulunduk. Bunların yanında krema savaşları yaptık. Eğer seçilirsek okulumuzu daha eğlenceli bir hale getirmeyi ve yardım etkinlikleri yapmayı hedefliyoruz. Tüm grupların birlik ve dayanışma içerisinde 3-4 günlük bir süreçte hem rakip hem dostça hareket etmesi de tüm okul adına güzel bir durumdu."

Seçmenler ne dedi?

Şerife Tuğçe Hasoğlan: "Eğlenceli bir seçim dönemi oldu"

"Bu sene benim okuldaki ilk senem, ben ilk kez böyle eğlenceli bir kaptanlık seçimi gördüm çünkü geldiğim okulda bu kadar eğlenceli seçim aktiviteleri yoktu. Arkadaşlarımın arasında gördüğüm birlik ve beraberliği kendi dostluklarına yansıtmadan tartışmaları çok güzel bir şey. Birbirlerine karşı rakip olmalarına rağmen hep birlikte hareket ediyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kendi adıma bu güzel ve eğlenceli bir seçim dönemi oldu. Bunların yanında seçimlerde oluşan dostluk ve aile ortamı benim çok hoşuma giden bir durumdu. Seçilecek olanlardan ihtiyaçlı insanlara da gerekli bağışları toplayarak yapabilmesini istiyoruz."

Barkın İnal: "hem rakip, hem dost olabiliyorlar"

"Okulda yeni öğrenciyim ve okuldaki ilk yılım, geldiğim okulda bu şekilde bir başkanlık sistemi yoktu. Grupların yaptığı propagandalar da öğrencilerin içerisinde bulunduğu bir şekilde yapılmıyordu. Bu okuldaki sistem, başkan adaylarının ve gruplarının aile gibi birlikte ve beraberlik içerisinde yürütmeleri gerçekten büyük bir başarıdır. Aynı zamanda hem rakip, hem de dost olabilmek çok çaba isteyen ve zor bir durumdur. Bunun yanında tüm öğrencileri bir aile ve toplum gibi birleştirmekte caba ve vakit isteyen bir olaydır, fakat gördüm ki bu okulda tüm bu olayları gerçekleştirebiliyorlar. Seçilecek olanlardan iyi durumda olan okulumuzu bir adım daha ileriye götürebilmelerini istiyorum."

Yasemin Özant: "Süreç çok eğlenceli geçti"

"Okulda gerçekleşen seçim süreci çok eğlenceli geçti. Kaptan adayları ve grup üyeleri birçok aktivite düzenleyerek güzel bir ortam yarattı. El basma aktivitesi, yarışmalar, ip atlama gibi bir sürü güzel aktivitelerde bulunarak, bütün guruplar bu seçim sürecinde çok caba sarf etti, Tüm adaylara başarılar dilerim."

Uysal Mükellef: "Okul seçimle canlandı"

"Okul seçim süreci bence çok eğlenceli ve renkliydi. Tüm okul bu süreçte eğlenerek, farklı aktivitelerde bulundular. Normalde sıkıcı geçen okul günler, seçim sayesinde canlandı ve bizde bu kısa süre zarfında sıkılmadan okul saatlerimizi geçirdik ve böyle olduğu zaman derslerde bize sıkıcı gelmedi. Seçilecek olanlardan verdikleri vaatleri yerine getirmelerini ve siyasetçiler gibi olmamalarını istiyoruz."

Ozan Garip: "Seçim süreci zevkli geçti"

"Seçim süreci zevkli geçti. Çok güzel aktiviteler oldu ve çok eğlendik. Okulumuzda kısa bir sürede olsa yaşanan bu eğlenceli saatler hepimizi mutlu etti. Seçilecek olandan her sene olduğu gibi seçildikten sonra bir şey olmayacağını ve yaşanan bu süreçle kalacağımızı düşünüyorum."

Berk Bağrıkara: "Arkadaşlarımızla birlikte eğlendik"

"Bu yıl yapılan okul seçimleri çok güzeldi, gruplar tarafından yapılan aktivitelere katılarak arkadaşlarımızla birlikte eğlendik. Seçilecek olandan umduğumuz gibi okulumuzu daha iyi yerlere taşıyarak, öğrenci sorunları ile ilgilenmesini ve aktivitelerine devam etmesini bekliyoruz"

Özel Özçelik: "Vaatleri yerine getirmeliler"

"Bu yıl okulumuzda seçim süreci çok güzel geçti. Birçok yarışma ve un yarışması gibi aktiviteler yapıldı. Seçimler bizleri çok eğlendirdi. Seçilecek olandan seçilmeden önce verdikleri vaatleri yerine getirmelerini ve okulumuzu bir adım daha ileriye götürmelerini istiyorum"

Çoşkun Camoğlu: "Seçilenler sadece piyondur"

"Seçim süresince yapılan aktiviteler bana göre sadece göz boyamadır. Gruplar kendi çapında bir şeyler yapmaya ve denemeye çalışırlar ama kim seçilirse seçilsin her şey müdürde biter. Bana göre seçilenler sadece piyondur"

Alperi Orhon: "Birlikteliğin bozulacağını düşünmüyorum"

"Seçim süresince son sınıfların, küçüklerle birlikte eğlenmesi ve zaman geçirmesi güzel bir şeydi. Yapılan etkinlikler ve aktivitelerle tüm okulun birlikte güzel zaman ve vakit geçirebileceğini gördük. Seçimden sonra artık oluşan bu birlikteliğin bozulacağını düşünmüyorum, adadan ayrılacağımızı zaman yanaştığı için diğer 12'ci sınıflarla daha da yakın olmaya başladık. Bu aktiviteler sayesinde küçüklerle de diyalok içine girdik. Kısacası güzel oldu diyebilirim."

Vehbi Serter: "Umarım seçilenler bekleneni verir"

"Bu sene çok güzel geçti ve eğlendik. Benim kendi adıma konuşmam gerekirse geçtiğimiz yık seçilen kaptanlar beklentileri karşılayamadı ve aktiviteler açısından da çok geri kaldı umarım bu yıl seçilecek kaptan ve yardımcıları bekleneni verir ve aktiviteler sürer."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.