İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Avcı: "Bayram zehir olmasın!"

Avcı: "Bayram zehir olmasın!"

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Kurban Bayramı için uyardı! Bayramda yolların kalabalık olacağına dikkat çeken Avcı, "Kurban Bayramı tatili süresince eğlencenin ve gezmenin daha yoğun olacağı için, eğlenirken alkol kullananlar trafiğe çıkmasın. Kısacası bayram zehir olmasın" dedi.

Yayın Tarihi: 02/10/14 09:48
okuma süresi: 3 dak.
Avcı: "Bayram zehir olmasın!"
A- A A+

Avcı, Bayramda yoğun ve yorucu geçecek olan tatil süresi boyunca alkollü, uykusuz ve ağır yenen yiyeceklerden hemen sonra yola çıkılması tehlike yaratacağını vurgulayarak, Bayram sofralarında mutlaka ehliyetli ve alkol içmeyen bir sürücünün bulunması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Postası - Eniz ORAKCIOĞLU

Kurban Bayramından hemen önce Kıbrıs Postası aracılığıyla araç sürücülerini uyarak Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, "Bayramda alkol kullanılacağı aşikârdır, fakat alkol kullananların sevdiklerini düşünerek arka koltukta yer almalıdır. Bayrama özel düzenlenen bayram sofralarında mutlaka alkol almayan ve ehliyeti olan bir sürücünün bulunması şarttır" dedi.

"Aceleci olmak tehlike yaratır"

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, Bayramda yolların kalabalık olacağına dikkat çekerek, "Aceleci olmak tehlike yaratır. Araba kullanıcılarının yollarda çok dikkatli olarak, şeridini değiştirmemeye özen göstermeleri gerekmektedir. Bayramda alkol kullanılacağı aşikârdır, fakat alkol kullananların sevdiklerini düşünerek arka koltukta yer almalıdır. Bayrama özel düzenlenen bayram sofralarında mutlaka alkol almayan ve ehliyeti olan bir sürücünün bulunması şarttır. Bayramda eğlenceye giden veyahut dışarıya çıkan gençler de uykusuz araba sürmemeye ve alkol almamaya özen göstersinler."

"Geç vakitte araba kullanılmamalı"

Avcı, bayram dolayısı ile yenen ağır yemeklerden sonra sürücülerin hemen yola çıkmaması gerektiğini belirterek, "Yenen ağır yemeklerden sonra uyku hali oluşabilir. Hemen yola çıkmak ise trafikte sorun yaşanmasına neden olabilir. Bunun yanında bayram süresince gece dışarıya çıkan sürücüler eğlenceyi geç vakitlere kadar sürdürmemeye özen göstermeli, çünkü hem günün yorgunluğu üzerlerinde olacak, hem uykusuz olacaklar, hem de yedikleri yemeğin etkisinde olacaklar bu yüzden de yolda uyuma olasılığı artacağından dolayı geç vakitte araba kullanmamalarını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Polis sıkı denetimi sürdürecek"

Avcı, sözlerine şu şekilde son verdi; "Polis yine bu bayram devriyelerine ve sıkı denetimlerini sürdürecek. Bunun yanında kimse unutmasın ki alkollü araç sürmenin cezası 3 ay ehliyetlerine el konulması demektir. Bir diğer gerçekte herkesin emniyet kemerini bağlaması gerekir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.