İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Meclis ve hükümetin meşruluğu yoktur"

BKP: "Meclis ve hükümetin meşruluğu yoktur"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, yeni yasama yılına başlayan Meclis'in meşruluğunun olmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 02/10/14 10:08
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Meclis ve hükümetin meşruluğu yoktur"
A- A A+

Meclis'in oy birliği ile 29 Haziran'da referanduma sunduğu Anayasa değişikliklerinin halkın %62'si tarafından reddedildiğini ve meclis ile hükümetin meşruluğunun ortadan kalktığını hatırlatan Korkmazhan, "Meclis, hükümet ve mecliste temsil edilen siyasi partiler istifa etmek yerine halk iradesini bu güne kadar görmezden gelmişlerdir. Meclisi kapatarak tatile çıktılar, maaşlarına 500 TL artış yaptılar, şimdi de törenler ve resepsiyonlar ile meclis açılışı yaparak halka karşı saygısızlığa devam ediyorlar" dedi.

Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin anayasa referandumu hiç gerçekleşmemiş ve halkın %62'si bu referandumda meclisin oy birliği ile üzerinde uzlaştığı değişiklikleri reddetmemiş gibi hareket ettiğini ve demokrasi adı altında halkı aldatmaya çalıştığını kaydeden Korkmazhan, "Kıbrıs Türk toplumu aldanmayacağını ve zekasını küçümseyenlere gereken dersi vereceğini pratikte kanıtlamıştır. Kıbrıs Türk toplumunu küçümseyerek, hala daha demokrasicilik ve hükümetcilik oyunu oynama peşinde olanlar şunu iyi anlamalıdır. İlk fırsatta 29 Haziran referandumunda yedikleri halk tokadının daha şiddetlisi ile yüzleşecekler" dedi.

Meşruluğunu yitiren meclis ve hükümetin hiç birşey olamamış gibi faaliyetlerine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, hükümet ve tüm milletvekillerini istifa ederek halk iradesine başvurmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.