İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Din İşleri Başkanı Kurban Bayramı mesajı yayınladı

Din İşleri Başkanı Kurban Bayramı mesajı yayınladı

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. İşte Atalay'ın mesajı:

Yayın Tarihi: 02/10/14 13:08
okuma süresi: 3 dak.
Din İşleri Başkanı Kurban Bayramı mesajı yayınladı
A- A A+

Ruhunda, Yüce Yaratıcıya yakınlık ve yaratılana fedakarlık anlayışını taşıyan bir Kurban Bayramının kucaklayıcı iklimine, 4 Ekim Cumartesi günü sabah kılınacak Bayram Namazıyla adım atmış olacağız.

Sözlükte yaklaşmak, Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak Allah'a yaklaşmak ve O'nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan her müminin yerine getirdiği Kurban, simgelediği yüce değerler açısından sosyal dokumuza nakış nakış işlemiş, asırlardan beri özellikle milletimizin dini ve kültürel hayatıyla bütünleşmiştir.
İçerisinde pek çok simge, anlam ve değer taşıyan kurban ibadeti Allahın emirlerine itaat ve teslimiyetin göstergesidir. Samimi bir kalple yerine getirilen Kurban ibadetiyle bizler, bir yandan Allah'ın emrine boyun eğerek ona kulluğumuzu ifade etmiş olurken, diğer yandan Hz. İbrahim ile oğlu İsmail'in verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazeler ve bizlerin de benzer bir sınava hazır olduğumuzu göstermiş oluruz.
Toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan Kurban, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunarak, zengine, malını Allah rızası için harcama alışkanlığını kazandırarak, paylaşma kültürünü geliştirerek, fakirlerinde kendilerini yaşadıkları toplumun bir üyesi olarak görmesine vesile olur. Bu nedenle, Kurban Bayramı süresince birbirimizi ziyaret ederek, eksiklerimizi dikkate alarak, öğrenciyi, fakiri-fukarayı, kimsesizi-yetimi incitmeden, onları gözeterek bir bayram geçirmeye gayret etmeliyiz.

Bir kez daha idrak ediyor olmanın heyecanını yaşadığımız Kurban Bayramı vesilesiyle, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı,komşularımızı, hasta ve kimsesizleri ziyaret etmeli, herkesi ve her kesimi bayramın müstesna ikliminin içerisine almaya özen göstermeli, İslam'ın evrensel kucaklayıcılığını söz ve davranışlarımızla sergilemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslam aleminin Kurban bayramını tebrik eder, Allah katında yaptığımız ibadetlerin ve kurbanlarımızın makbul olmasını diler, bayramla girdiğimiz kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ikliminin tüm dünyayı sarmasını, insanlığın barış, huzur ve esenliğe kavuşmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim.

  • Bayram Namazı tüm yurtta 07:26'da kılınacaktır.
  • Selimiye Camii'nde kılınacak bayram namazı BRT-2'den canlı olarak verilecektir.
  • Bayramın 3. günü saat 11:00'da Din İşleri Başkanlığında bayramlaşma olacaktır.
  • Bu bayram, Din İşleri Başkanlığınca "Hala Sultan Tekkesine" toplu ziyaret organizasyonu yapılmayacaktır.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.