İÇ HABERLER
okuma süresi: 9 dak.

RA-25'in FutureTech uluslararası konferansında sergilenecek...

RA-25'in FutureTech uluslararası konferansında sergilenecek...

NEU-RA 25'in teknoloji alanında uluslararası bir marka olan Popular Mechanics'den, önümüzdeki günlerde Cape Town'da gerçekleştirilecek olan FutureTech uluslararası konferansında sergilenmesi için teklif aldıklarını söyleyen Doç. Dr. İrfan S. Günsel "RA-25'in, Güney Afrika'daki yarışa katılanlar arasında dizayn açısından rakiplerine kıyasla farklılıklar gösterdiği için FutureTech konferansında sergilenecek olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Konferanstaki mevcudiyetimiz ülkemizin tanıtımı açısından son derece anlamlı bir gelişme olmakla birlikte, yarışta elde ettiğimiz başarıyı da taçlandıracaktır" dedi.

Yayın Tarihi: 09/10/14 08:46
okuma süresi: 9 dak.
RA-25'in FutureTech uluslararası konferansında sergilenecek...
A- A A+

NEU-RA 26, 2015'de başa koşabilmek için üretilecek…

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. irfan S. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından üretilen Güneş Tanrısı NEU-RA 25'in, FIA kontrolünde Güney Afrika'da sekiz gün devam eden South Africa Solar Challenge uluslararası otomobil yarışında Dünya 8.'ci olmasının ardından yeni araba NEU-RA 26'nın 2015'de başa koşabileceğinin müjdesini verdi.

Güney Afrika'da FIA kontrolünde iki yıda bir tekrarlanan ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen uluslararası yarışta KKTC'yi Güneş Tanrısı NEU- RA 25 aracı ile YDÜ'nün en iyi şekilde temsil ettiğini söyleyen Doç. Dr. İrfan S. Günsel, yarışta TC'den Anadolu Üniversitesi, Hollanda'dan Delft Teknoloji Üniversitesi, Afrika'dan Kwazulu-Natal Üniversitesi, Johannesburg Üniversitesi, Witwatersrand Üniversitesi, Maranon Özel Olympus Okulu, Cape Town Üniversitesi, Tshwane Teknoloji Üniversitesi gibi teknoloji alanında iddialı üniversitelerin mücadele ettiğini anlattı.

Spor alanında dönüm noktası…

Üniversitelerin ambargo tanımadığını vurgulayan İ. Günsel "özelde, Kıbrıs Türk Halkı'nın bağrından çıkan üniversitemiz YDÜ'nün, genelde ise Kıbrıs Türk Halkı'nın çalışarak başardıklarının Dünya tarafından kabul görmesinin en somut kanıtı uluslararası platformlarda Devletimizin her geçen gün daha fazla yer almasıdır. Yarışa KKTC adına ve bayrağıyla katılmamız spor alanında önemli bir dönüm noktasıdır" diye konuştu.

KKTC bayrağını gururla dalgalandırdık...

NEU- RA 25'in, Güney Afrika'nın zorlu parkurlarda sekiz gün boyunca devam eden South Africa Solar Challenge uluslararası otomobil yarışında 2000 Km'yi geride bırakıp Dünya 8.'ci olarak finishe ulaştığını anımsatan İ. Günsel "Yarışın Uluslar arası Otomobil Federasyonu (Federation Internationale de l'Automobile – FIA), Uluslar arası Solar Araba Federasyonu (International Solarcar Federation – ISF) ile Dünya Vahşi Yaşam Fonu (World Wildlife – WWF) kontrolünde Güney Afrika'nın Başkan ve Kabine Başkenti Pretoria'dan başlayarak Yargı Başkenti Bloemfontein ile Parlamento ve Yasama Başkenti Cape Town arasında on büyük şehirde gerçekleştiğini ve NEU- RA 25'in ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini ve bu şehirlerde KKTC bayrağını gururla dalgalandırdığını yineledi.

FIA'ya Bayrağımızı kabul ettikleri için Devletimiz adına teşekkür ettik…

Güney Afrika'ya, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan ve Genel Koordinatör Görkem Bulunç yanısıra mühendis, öğrenci ile yöneticilerden oluşan 12 kişilik güçlü bir ekiple gittiklerini anlatan Doç. Dr. İrfan S. Günsel "FIA (Federation Internationale de l'Automobile – FIA) yetkilileri ile biraraya geldik ve bizleri yarışa KKTC adına ve bayrağı ile kabul ettikleri için Devletimiz adına teşekkür ettik. Ayrıca mevcut işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak da görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Güneşin potansiyeli misliyle fazla…

Dünyanın önde gelen güneş enerjisi uzmanlarından Alman Jan Christian Schröder'e atıfta bulunan İrfan Günsel, Schröder'in "bir saatlik güneş enerjisi radyasyonu tüm dünyanın yıllık enerji talebini karşıladığı gibi, bir yıllık güneş radyasyonu tamamıyla soğurulabilse insanoğlunun 10 bin yıllık enerji ihtiyacına yetecektir" dediğini anımsatarak, geleneksel enerji çeşitleri pahalaşırken, güneşten gelen enerjinin gittikçe ucuzlayacağının bilim çevrelerince kabul edildiğini söyledi. İ. Günsel ileride daha çok ülkenin ve kişinin güneş enerjisini kullanacağını söyleyerek, Bilim insanlarının Jeotermal, biyokütle, rüzgar vb. yenilenebilir olarak adlandırılan enerji çeşitlerinin potansiyellerinden güneşin potansiyelinin misliyle fazla olduğunu hesapladıklarını da sözlerine ekledi.

Güneş Enerjisi çalışmalarımızı arttıracağız...

Doç. Dr. İrfan S. Günsel Dünya'da Güneş enerjisinin önemine dikkat çekmek için Güneş Enerjili araba ürettiklerini ve yarışa girdiklerini söyleyerek "üniversitemiz Dünya'nın geleceği için son derece önemli olan Güneş enerjisi konusundaki bilimsel çalışmalarını arttırmaya kararlıdır" dedi.

Güneş Enerjisini Otomotivde Kullanacağız…

Güneşten elde edilen enerjiyi otomotiv sanayisinde kullanmayı hedeflediklerini söyleyen YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. irfan S. Günsel "günümüzde enerjinin depolanması gibi alanlarda çok ciddi çalışmalar ve ilerlemeler var. Nanoteknoloji'nin vaat ettikleri ortada. Dünya'da pek çok akademisyen, nanoteknoloji ile enerji üretimi ve depolanması konusundaki çalışmalara yapıyor. Nanoteknolojideki gelişmelerle birlikte güneşten enerji elde etme hızı daha da artıyor. Aynı zamanda çok daha küçük alanlarda, çok büyük enerji depolanması da yapılıyor. Bu alandaki gelişmeler pek çok alanda olduğu gibi üniversitelerimizde oluyor.Üniversitelerimizdeki genç arkadaşlarımız için teknolojilerin geliştirilmesi açısından yarışların önemi çok büyük. Bu yarışlara KKTC adına YDÜ olarak katılmaya devam edeceğiz. Elbette bu yarışların çok önemli bir yanı daha var o da takım çalışmasının öneminin anlaşılması. Hocalar, mühendisler, öğrenciler, teknisyenler hep birlikte çalışıyor ve üretmenin hazzına varıyorlar. Sonuç itibarı ile bu çalışmalar, hem üniversitedeki bilim adamlarımız, hem genç arkadaşlarımız hem de yeni gelişen teknolojiler için son derece önemli işlerdir" dedi.

Üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime motive ediyoruz...

FIA gibi uluslararası kuruluşların kontrolünde gerçekleşen Dünya'nın özelliği bakımından en nitelikli yarışlarından biri kabul edilen South Africa Solar Challenge'de KKTC'yi temsil ettiklerini tekrarlayan Doç. Dr. irfan S.Günsel "devletimizi uluslararası bir otomobil yarışında en iyi şekilde adı ve bayrağıyla temsil ediyoruz. Ayrıca ürettiğimiz araba ile de alternatif enerji kaynakları gibi Dünya'nın geleceği için son derece önemli olan bir konuya da dikkat çekiyoruz. Yine bu yarışta insanımızın başarılarını uluslararası alanda duyurma fırsatı bulmanın yanında üniversite öğrencilerinin fikirlerini de üretime motive ediyoruz" diye konuştu.

Yarışlar, uluslararası yayınların çıkmasına da vesile oluyor...

YDÜ'nün her adımını insanı, devleti, ülkesi özelinde dünyası ve insanlığın bütünü için attığını söyleyen İ. Günsel, alternatif enerji kaynaklarının öneminin algılanmasına yönelik olarak atılan bu adımların öncelikle ülkemizde alternatif enerjiler üzerinde uzmanlaşmış mühendislerin ve ayrıca elektrikli araç mühendislerinin yetişmesini motive etmeye yönel olduğunu söyledi. İ. Günsel "yarış, öğrencilerimize, mühendislerimize, hocalarımıza bu alanda çok önemli tecrübeler ve bilgiler kazandırıyor" dedi.

NEU-RA26'nın müjdesini veriyoruz...

KKTC'de elektrikli araç mühendisleri yetişmesine hız vereceklerinin altını çizen Doç. Dr. İ. Günsel "Güney Afrika yarışı öğrencilerimize, hocalarımız ile yöneticilerimize büyük tecrübeler kazandırmıştır. Kısa zamanda yeni üreteceğimiz dört tekerlekli güneş enerjili yarış otomobilimizle uluslararası yarışlara katılıp başa koşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Dünya standartlarına ulaşan projeler geliştirildikçe, piyasaya sunulabilecek teknolojilerin de ortaya çıkacakacağını belirten İ. Günsel "bu projeler devam ettikçe daha büyük, belki de 4 kişilik elektrikli bir aile aracı üzerinde de çalışabileceğiz" şeklinde konuştu.

RA-25'in FutureTech uluslararası konferansında sergilenecek…

NEU-RA 25'in teknoloji alanında uluslararası bir marka olan Popular Mechanics'den, önümüzdeki günlerde Cape Town'da gerçekleştirilecek olan FutureTech uluslararası konferansında sergilenmesi için teklif aldıklarını belirten İ. Günsel "RA-25'in, Güney Afrika'daki yarışa katılanlar arasında dizayn açısından rakiplerine kıyasla farklılıklar gösterdiği için FutureTech konferansında sergilenecek olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Konferanstaki mevcudiyetimiz ülkemizin tanıtımı açısından son derece anlamlı bir gelişme olmakla birlikte, yarışta elde ettiğimiz başarıyı da taçlandıracaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.