İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Öğretmenler, Maliye Bakanlığı'nı işgal etti!

Öğretmenler, Maliye Bakanlığı'nı işgal etti

2011 sonrası göreve giren öğretmenlerin, sosyal ve ekonomik eşitsizliğini protesto etmek adına Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası bugün şok bir grev kararı aldı.

Yayın Tarihi: 17/10/14 14:00
okuma süresi: 8 dak.
Öğretmenler, Maliye Bakanlığı'nı işgal etti
A- A A+
Kıbrıs Postası - Hasan Yıkıcı

2011 sonrası göreve giren öğretmenlerin, sosyal ve ekonomik eşitsizliğini protesto etmek adına Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası bugün şok bir grev kararı aldı.


Saat 08:00 – 12.40 saatleri arasında grevde olan Göç Yasası mağduru öğretmenler, şu sıralarda Maliye Bakanlığı'nı işgal etti.

Öğretmeler, Maliye'ye dilekçe verecek.

09:30 - OLUMSUZLUKLARIN YARATICISI OLARAK SİZ İŞARET EDİLMEKTESİNİZ

Maliye Bakanı Zeren Mungan'a iletilen mektupta şunlar kaydedildi:


"Sn. Zeren Mungan

Maliye Bakanı

"Emek en yüce değerdir" diyerek hükümete gelen bir partinin Maliye Bakanı olarak geçmiş hükümetlerin yasallaştırdığı ve partinizin değiştirme sözü verdiği "Göç Yasası" diye bilinen Kamu Görevlilerinin Maaş Ücret ve Ek Ödeneklerini Düzenleyen Yasa'nın mağduru olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Ortaya koyduğunuz tutum nedeni ile maaşlarımızın %40 oranında azaltılmasının yanısıra 2012 yılına kadar UBP'nin Göç Yasası'na bakmadan ödediği "Ders Yılı Hazırlık Ödeneğimizi" de iki yıldan bu yana gaspetmiş bulunmaktasınız.

Bu da yetmezmiş gibi tasarruf adı altında okullarımızda çalışması gereken öğretmen kadrolarında kesintiye giderek, hem çocuklarımızı öğretmensizliğe, hem de yeni mezun öğretmen arkadaşlarımızı işsizliğe mahkum ettiniz.

Başta Eğitim Bakanlığı olmak üzere hükümet yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, tüm bu olumsuzlukların yaratıcısı olarak siz işaret edilmektesiniz.

Bu çerçevede, sizi çalışanları bölmekten vazgeçmeye, "emek en yüce değerdir" diyen bir partinin atadığı Maliye Bakanı olarak eşit işe eşit ücret prensibine saygılı olmaya, gençleri açlığa, işsizliğe, göçe zorlayan siyasetten vazgeçmeye, geçici çalışan veya işsiz olan öğretmenlerimizin KHK tarafından atanabilmesi için yeterli sayıda kado yetkisi vermeye, başta ders yılı hazırlık ödeneklerimiz olmak üzere gaspettiğiniz tüm emeklerimizin karşılığını iade etmeye, 2015 yılı devlet bütçesini oluştururken Göç Yasası nedeniyle oluşan, sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için gerekli ödeneği bütçeye koyarak, Göç Yasası'nı ortadan kaldırmaya davet ederiz."

09:37 - İŞGAL DEVAM EDİYOR

Kalabalık öğretmen kitlesi, dilekçeleri Maliye Bakanlığı'na iletmesinin ardından üst katlara çıkarak, Maliye Bakanlığı'nı işgal etmeye devam ediyor...


Polis güçleri, şu sıralarda Maliye Bakanlığı'na geldi...

09:42 - MALİYE BAKANLIĞI DAMINA PANKART

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın Maliye Bakanlığı'ndaki işgali devam ederken, şu sıralarda öğretmenler Maliye Bakanlığı'nın damına pankart astılar.

Pankartlarda, "Güvencesiz - Geçici değil, Kadrolu çalışmak istiyoruz" yazıyor.

Bu arada, polis güçlerinin sayısı her geçen dakika artmaya devam ediyor...

09:47 - POLİS, PANKARTLARA EL KOYDU

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası'nın eyleminde dama Pankart asılmasının ardından, Polis güçleri olaya müdahale ederek, damdaki pankartlara el koydu!

Polisin pankartlara el koymasının ardından, şu sıralarda öğretmenler Maliye Bakanlığı içerisinde düdük çalarak, bayraklarını açarak olayı protesto ediyorlar.

10:00 - "GÖÇ YASASI'NA HAYIR"

Maliye Bakanlığı'nı işgal eden öğretmenler şu sıralarda Bakanlık içinde "Göç Yasası'na hayır" sloganları atıyor. Öğretmenler şu sıralarda oturma eylemine başladı.

Eylemciler, Maliye Bakanı'nın odasının yakınında oturma eylemi başlatmak istedikleri sırada, polisin engeli ile karşılaştılar. Polisle öğretmenler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.


10:12 - ÇEVİK KUVVET YOLDA

Çevik Kuvvet ekiplerinin Maliye Bakanlığı'na doğru yola çıktığı iddia ediliyor...

10:15 - ELCİL: "MUNGAN, ELÇİLİK TARAFINDAN ATANDI"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, şu sıralarda basın mensuplarına bir açıklama yapıyor.

Elcil konuşmasında, "bize bir gelecek vaad etmeyen bir uygulama ile karşı karşıyayız" diyerek, bu yasanın geçici çalışmayı teşvik eden bir yasa olduğunu belirtti.

Elcil, ilkokulların öğretmensiz olmasına rağmen, dışarıda yüzlerce öğretmenin işsiz olduğunu, bir taraftan maaşlar azalırken, bir taraftan da geçici çalışmanın teşvik edildiğini kaydederek, "bu işlerin temelinde Zeren Mungan var" ifadelerini kullandı.

Elcil, Zeren Mungan'ın Maliye Bakanlığı'na Elçilik tarafından atandığını da kaydederek, Maliye Bakanlığı'na 200 adet dilekçe verdiklerini, polislerin keyfi uygulamalar yaptığını ve kimin polis olup olmadığını bilmediklerini kaydetti.

"PROVAKASYON TEHLİKESİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Elcil, polis tarafından provakasyon tehlikesi olduğunu da sözlerine ekleyerek, ülkede bir çok işsiz öğretmen olmasına rağmen, Türkiye'den halen öğretmen getirildiğini, iki yüzlü bir siyasetle karşı karşıya olduklarını kaydetti.

Elcil sözlerine şöyle devam etti:

"Kaynak yok diyorlar ama vardır! Kaynaklarımız peşkeş çekiliyor. Bu ülkede 170 civarında müşavir vardır! Tuz bile koktu artık bu ülkede. Sistem yozlaştı ve bu yozlaşmadan maalesef ki gençlerimiz etkileniyor. Yöneticiler, Ankara'nın memuru olmayı tercih ediyorlar."

10:25 - "DİLEKÇELER KABUL EDİLENE KADAR BEKLEYECEKLER"

Öğretmenler, dilekçelerin kabul edildiği ana kadar Maliye Bakanlığı'nda bekleyeceklerini açıkladılar...

10:30 - BIÇAKLI: "10 BİNLER SOKAĞA ÇIKACAK"

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da az önce Maliye Bakanlığı'na vardı.

Bıçaklı, öğretmenlere yaptığı konuşmasında, hükümetin iktidar olduğunu ama 'iktidar' olmadığını ifade ederek, "önce emekten, sonra sermayeden yana olunmaz" ifadelerini kullandı.

"Dün karşı oldukları yasaları ya düzenleyecekler ya da çekip gidecekler" diyerek sözlerine devam eden Bıçaklı, emeği öldürenlerin yanlarına gelmemesi uyarısında bulundu.

Bıçaklı sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün bizim karşımızda olanlar, yarın bizim yanımıza gelmesin. Mesaj alınmazsa, 5 binler, 10 binler sokağa çıkacak."

10:34 - "KADROSUZ, GÜVENCESİZ, İŞSİZ"

Öğretmenlerin Maliye Bakanlığı'nı işgali alkışlarla devam ediyor. Şu sıralarda Maliye Bakanlığı içerisinde "Kadrosuz, güvencesiz, işsiz" pankartı açıldı. İşgal eyleminde, "eşit işe eşit ücret" sloganları da atılıyor.

10:46 - ALINDI BELGESİ VERİLDİ

Maliye Bakanlığı yetkilileri, dilekçenin alındığına dair belgeler az önce dilekçe sahipleri teslim edilmeye başlandı.

11:00 - ELCİL AÇIKLAMA YAPIYOR

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, alindi belgelerinin teslim edilmesinin ardından bir açıklama yaparak, ülke yöneticilerinin, yaşam hakkı tanımayan bir yasa geçirdiklerini ifade etti.

Elcil sözlerine şöyle devam etti:

"Elimizdeki bu belgeyle, hükümet yasanın Göç Yasası olduğunu kabul etti. Eylemlerimiz bundan sonra da devam edecek"

11:05 - EYLEM SONA ERDİ

Elcil'in yaptığı açıklamanın ardından eylem sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.