İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

ABD'den tokat gibi Kıbrıs kararı

ABD'den tokat gibi Kıbrıs kararı

Rumların Kuzey'e dönme isteği, ABD Federal Mahkemesi'nce reddedildi…

Yayın Tarihi: 19/10/14 12:11
okuma süresi: 2 dak.
ABD'den tokat gibi Kıbrıs kararı
A- A A+
Rumların Kuzey'e geri dönme hakkının olmadığı, Avrupa'dan sonra Amerika'da da bir emsal kararla noktalandı. ABD Federal Mahkemesi 09 Ekim 2014 tarihinde Rumların Kuzey Kıbrıs'a geri dönme ve tazmin isteklerini reddetti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 27.05.2010 tarihinde, ''Rum Kıbrıslıların Kuzey Kıbrıs'tan göç ettikleri yerler, hayatlarının hemen hemen hepsini başka yerlerde yaşadıklarından ve iddia ettikleri mülkle somut ve kalıcı bağları olmadığından artık evleri değildir. Bu yüzden Rumların Kuzey'e geri dönüş hakkı yoktur'' şeklindeki kararının ardından şanslarını ABD'de deneyen Rumlar umduklarını bulamadı.

AMERİKA'DA DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

ABD Federal Mahkemesi, 09 Ekim 2014 tarihinde, ''Rumlar Kuzey Kıbrıs'ı kontrol eden hükümetin kendi evlerini Türk Kıbrıslılara verdiği iddia edemezler'', ''Her ne kadar ABD KKTC'yi bir devlet olarak tanımasa da, KKTC'nin bir başkan, bir başbakan, yasama ve yargısı ile birlikte demokratik bir cumhuriyet olarak işlediği söylenebilir'', ''KKTC, Washington'daki bir hukuk davasında ele alınamaz'' kararını aldı. Kıbrıslı Türkler açısından ''Hayati'' olarak nitelendirilen kararın, KKTC'ye yatırımları artıracağı ifade edildi

Yurdagül Beyoğlu - Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.