İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Harmancı: "Lefkoşa barış modeli olsun"

Harmancı: "Lefkoşa barış modeli olsun"

Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, ortak işbirliği programlarıyla Lefkoşa'nın barış ve uzlaşma modeli olabileceğinden bahsetti.

Yayın Tarihi: 19/10/14 12:40
okuma süresi: 3 dak.
Harmancı: "Lefkoşa barış modeli olsun"
A- A A+

Haravgi gazetesine söyleşi veren LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıslı Türk ve Rumların günlük yaşantılarında hissedebilecekleri, aynı zamanda Lefkoşa'yı barış ve uzlaşma modeli kılacak olan ortak işbirliği programları konusunu, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis'e önerdiğini ifade etti.

Bir soru üzerine, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Yorgacis ile üç kez görüştüklerini, ideolojik farklılıklarına rağmen belirli konularda anlaşmaya varmalarının mümkün olduğuna inandıklarını söyleyen Harmancı örneğin, "Ralli Kıbrıs" konusunda başarıyla işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Harmancı, Yorgacis ile birlikte, Lefkoşa'daki ara bölgeye ilişkin bir master planın uygulanabilmesi için uluslararası finanstan yararlanmalarının mümkün olup olmadığı konusunu da ele aldıklarını belirtti.

Harmancı ara bölgenin yeniden ve şehrin surlar içinin geliştirilmesi konusunun da düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs sorununda ne beklediğine ilişkin bir soru üzerine Harmancı, müzakerelerden dolayı hayal kırıklığına uğradığını, iki tarafın, barışçıl Kıbrıslılar adına faaliyet göstermediğini düşündüğünü ifade etti.

Harmancı sözlerinin devamında, iki toplum lideri ve Türkiye gibi başka tarafların, çözüm bulmaları konusunda Kıbrıslıları cesaretlendirmesi gerektiğini söyledi.

Mevcut müzakerelerin hiçbir yere, gitmeyeceğine inandığını, bununla birlikte kötümser olmadığını ancak bulutların üzerinde de uçmadığını belirten Harmancı, her iki tarafın tezlerini savunmaktan vazgeçmesini beklemediğini, ancak gerek Kıbrıslı Türklerin gerekse Kıbrıslı Rumların haklarına saygı duyulmasını beklediğini ifade etti.

Harmancı her şekilde olumlu atmosferin yaratılması gerektiğini, Lefkoşa eğer bu konuda baz olarak alınacaksa işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Mustafa Akıncı'nın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TDP tarafından desteklenip desteklenmeyeceği şeklindeki bir soru üzerine Harmancı, Mustafa Akıncı'nın TDP'nin doğal üyesi olduğunu sadece liderlik içerisinde yer almadığını söyledi.

Partisinin, Akıncı'ya destek kararını kısa zaman içerisinde resmen alacağını söyleyen Harmancı, bu konuda herhangi bir sürpriz beklemediğini yüzde 99.9 oranında destek kararının alınacağını ifade etti.

Harmancı Akıncı'nın adaylığının bütünleştirici olduğunu ve başarması ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.