İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özersay: "Gerçek anlamda tarafsız bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var"

Özersay: "Gerçek anlamda tarafsız bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var"

Doç. Dr. Kudret Özersay, Müzakerecilik görevinden alınmasından sonra toplumsal sorunların çözümünü vatandaşlarla birlikte değerlendirdiği köy sohbet toplantılarına yeniden başladı.

Yayın Tarihi: 19/10/14 13:12
okuma süresi: 4 dak.
Özersay: "Gerçek anlamda tarafsız bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var"
A- A A+
Özersay Alsancak'da Vatandaşlarla Biraraya Geldi

Doç. Dr. Kudret Özersay, Müzakerecilik görevinden alınmasından sonra toplumsal sorunların çözümünü vatandaşlarla birlikte değerlendirdiği köy sohbet toplantılarına yeniden başladı. Bu çerçevede hafta sonu Alsancak'ta bölge halkı ile biraraya gelen Kudret Özersay bir yandan Kıbrıs müzakereleri konusunda şu anda yaşanmakta olan krizi diğer yandansa ülkenin iç meselelerinin çözümü konusundaki görüşlerini anlattı ve vatandaşların sorularını yanıtladı. Kısa süre önce 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını açıklayan Özersay'a bu toplantılarda Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da sorular yöneltildi.

"Gerçek Anlamda Tarafsız Bir Cumhurbaşkanı'na İhtiyacımız Var"

Alsancak'ta iki ayrı yerde konuşma yaparak soruları yanıtlayan ve vatandaşların görüşlerini dinleyen Özersay ülkenin iç sorunlarının çözümü konusunda anayasal yetkilerini kullanan gerçek anlamda tarafsız, belirli bir parti ile kurumsal ya da duygusal bağı bulunmayan bir Cumhurbaşkanı'na ihtiyaç olduğunu vurguladı. Özersay "KKTC Anayasası, "devletin başı" olarak Yürütme altında düzenlediği Cumhurbaşkanı'na, ülkenin iç meseleleri konusunda oldukça geniş yetkiler vermektedir. Bunların bir kısmının gerçek anlamda tarafsız olan, belirli bir parti ile kurumsal ya da duygusal bağı bulunmayan bir Cumhurbaşkanı tarafından kullanılması durumunda ülkede her alanda yaşanan başıbozukluğun, yozlaşmanın ve hukuksuzluğun kayda değer şekilde engellenmesi mümkündür" ifadelerini kullandı.

Kudret Özersay, Kıbrıs Türkünün yarım asırdır başarının hem Kıbrıslı Rumların hem de başka aktörlerin iradesine bağlı olduğu, sadece kendi iradesinin yeterli olmadığı müzakere sürecini izlenen politika nedeniyle hayatının merkezine koyduğuna ancak müzakere sürecinin sonuç üretmemesi nedeniyle toplumun kendine olan güvenini hızla yitirdiğine dikkat çekti. "müzakerelerin, bugün var olan belirsizliğin bütünen giderilmesini sağlayacak kalıcı bir çözüm üretmesi için tabi ki seçilen Cumhurbaşkanı önemli bir çaba, olumlu ve aktif bir diplomasi izlemelidir ancak buna paralel şekilde içeride liderlik gösterip ülke meselelerinin çözümlenmesi için inisiyatif alması çok önemli" diyen Özersay "ancak bunu yapailecek olan kişi,belirli bir siyasi parti ile kurumsal ya da duygusal bağı bulunmayan gerçek anlamda tarafsız bir kişidir" dedi.

"Cumhurbaşkanları Partizanlığı Önleyecek Adımlar Atmalıdır"

Özersay, Anayasaya göre "devletin başı" olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı'nın ülkenin her anlamda çöküntüye uğramasına neden olan partizanlığı sona erdirmek ve toplumun tüm kesimlerine adil bir fırsat eşitliği yaratmak için inisiyatif üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Konuşması sırasında gerçek anlamda tarafsız bir Cumhurbaşkanının üçlü kararname ve müşavir sorunu da dahil kamuda partizanlığı önlemeye dönük kamu reformundan, ihale yolsuzluklarına karşı mücadeleye, yargı sisteminin işleyişindeki sıkıntıların aşılmasına ve Türkiye'den gelecek olan suyun kullanımı konusunda toplumsal bir konsensus oluşturulmasına varıncaya değin ne gibi yetkiler kullanabileceğini, siyasi anlamda inisiyatif alarak bunu nasıl yapabileceğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.