İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Barış Kültürü Projesi "Yapılandırılmış Diyalog" ile kapasite geliştiriyor

Barış Kültürü Projesi "Yapılandırılmış Diyalog" ile kapasite geliştiriyor

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen "Barış Kültürü için Eğitim" Projesi takımı 21 Ekim saat 18:00-20:00'de Dayanışma Evi'nde, eğitmenler ve öğrencilerle gerçekleştirecekleri faaliyetlerinde uygulamak üzere "Yapılandırılmış Diyalog Tasarım Süreci ( SDDP)" araştırma yöntemi ile ilgili eğitime katılacak.

Yayın Tarihi: 20/10/14 07:48
okuma süresi: 2 dak.
Barış Kültürü Projesi "Yapılandırılmış Diyalog" ile kapasite geliştiriyor
A- A A+

Farklı iki toplumlu projeleri ve aktiviteleri ile barış kültürünü oluşturma da senelerdir aktif olarak çalışan POST Araştırma Enstitüsü (POST RI) ve Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği'nin (AHDR) proje ekibi bir günlük bu eğitimde projenin ileriki günlerinde öğrenci ve eğitmenlerin katılımı ile gerçekleşecek 2 günlük atölye çalışmalarında kullanılacak SDDP yöntemi, kuralları ve şekli ile ilgili bilgi sahibi olacaklar.

SDDP eğitmeni Dr. Yiannis Laouris SDDP'nin dünya çapında farklı paydaş gruplarının karmaşık problemlere çözüm bulma amaçlı kullanıldığını belirtti. Proje ekibi bu tekniği projenin ilerleyen günlerinde eğitmen ve öğrencilere aktarmayı amaçlıyor.

Proje Yöneticisi Mehveş Beyidoğlu Önen " SDDP paydaşların aktif katılım ve diyaloğunu amaçladığı için seçilen bir yöntemdir. Bu şekilde katılımcıları kolektif bilgilerini kullanabilme ve geleceği birlikte şekillendirebilmeleri için güçlendirmiş olacağız. Dolayısıyla bu yöntemle projenin uygulama sürecinde katılımcılar arasındaki bağın güçlü, olumlu ve dinamik olmasını hedef alıyoruz."

Ağustos 2014'den itibaren faaliyetlerine resmi olarak başlayan POST RI ve AHDR'ın "Barış Kültürü için Eğitim" Projesi, barış kültürünün oluşturulması, Kıbrıs'ta yapısal değişiklik ve değişime ulaşma ve bunu koruma amaçlı çalışmalarını sürdürmektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.