İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

GİAD, DAÜ'deki rektör atama sürecini değerlendirdi...

GİAD, DAÜ'deki rektör atama sürecini değerlendirdi...

Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği, Doğu Akdeniz Üniversitesi'ndeki (DAÜ) rektör atama sürecinin özelde DAÜ, genelde ülkenin lokomotif sektörlerinden biri olan yüksek öğrenim sektörünü çok ciddi olumsuz sonuçlara itebileceği görüşünü dile getirdi.

Yayın Tarihi: 20/10/14 11:15
okuma süresi: 2 dak.
GİAD, DAÜ'deki rektör atama sürecini değerlendirdi...
A- A A+
GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, geçmiş yönetimin DAÜ içerisindeki yaratmış olduğu ekonomik olumlu gelişmeleri, Gazimağusa bölgesindeki iş hayatına olan yansımalarını büyük bir memnuniyetle izlediklerini kaydetti.

Tunalı, " İş dünyasını temsil eden bir örgüt olarak en büyük arzumuz bu ivmenin devam etmesidir. Ancak DAÜ'yü siyasi erkin manevra yapabileceği yeni oyun alanı gibi görerek üniversite rektörünün atanması gibi hayati öneme sahip olan bir konuda üniversite konseyinin iradesini hiçe sayarak başka adımlar atılıyor olması, siyasilerin rant peşinde oldukları izlenimini oluşturmaktadır" dedi.

Tunalı, yüksek öğrenim sektöründeki önemli kurumlardan biri olan DAÜ'nün ve yönetiminin siyasi oyunlar ve kazançlar önceliğinde değil de, kurumsal ve ülkesel kazanımların ön planda tutulduğu bir tavır içerisinde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Tunalı, DAÜ Senatosu'nun verdiği karara sonuna kadar saygı gösterilmesi, yetkililerin bir an önce DAÜ Rektörü ile ilgili demokratik ve en akılcı kararı siyasetten arınarak bağımsız olarak vermesinin ivedi olduğunu kaydetti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.