İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Eski KTHY çalışanları için sevindirici haber

Eski KTHY çalışanları için sevindirici haber

"Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Tasarısı" 'nın ivediliği Meclis oturumunda oybirliği ile kabul edildi. Eski KTHY çalışanları, şu sıralarda Başbakan ile görüşmek için Meclis'te bekliyorlar.

Yayın Tarihi: 20/10/14 12:03
okuma süresi: 6 dak.
Eski KTHY çalışanları için sevindirici haber
A- A A+

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, eski KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hazırlanan Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin komitede görüşülmesine oy birliğiyle ivedilik kararı aldı.

Başbakanla görüşecekler
Meclis, bugünkü toplantısında sunuşlar bölümünde daha sonra TDP'nin sunduğu Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin ivediliğini görüştü.

Eski KTHY çalışanları, şu sıralarda Başbakan ile görüşmek için Meclis'te bekliyorlar.

ÇAKICI

Bu sırada söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, KTHY'nin slot haklarının ne olduğunu sordu ve KTHY çalışanlarının bir kısmının maaş ve özlük hakkı mağduriyeti yaşayarak devlette istihdam edildiğini söyledi.

KTHY çalışanlarının haklarının "gaspedildiğini" belirten Çakıcı, KTHY'nin demirbaşının da atıl durumda ve keyfi şekilde dağıtıldığını iddia etti.

Mehmet Çakıcı, CTP'li bazı milletvekillerinin sunduğu öneriye bazı eklemeler yaparak bir öneri sunduklarını kaydederek, ivedilik istedi.

Eski KTHY personelinin emeklilik haklarıyla ilgili düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Çakıcı, Başbakan'dan, yasa önerisinin ilk sıraya alınacağı sözünü vermesini istedi.

Çakıcı, KTHY mağdurlarının intibaklarının yapılmasını istedi ve bunu CTP'nin yasa önerisi sunan 4 milletvekilinin de söylediğini hatırlattı.

TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, bu önerinin hayata geçmesiyle, KTHY ve ETİ çalışanlarının da mağduriyetlerinin giderilmiş olacağını kaydetti.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner, CAS'ın, yüzde 50 şahıs hissesiyle kurulmuş bir şirket olduğunu söyledi.

KTHY'nin neden "battığını" araştırmak üzere Meclis'te komite kurulması önerisi vermiş bir milletvekili olduğunu kaydeden Saner, komitenin bir buçuk yıldır toplanmasını beklediklerini, artık ak koyun-kara koyun belli olması için toplanarak, KTHY konusunun da çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Saner, ivedilik istemine olumlu oy vereceklerini bildirdi.

Ersan Saner, şu anda hükümette olan CTP'lilerin, UBP'nin iktidarı döneminde KTHY konusunda neler söylediğini, Meclis tutanaklarından alıntılar yaparak örnekledi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bilançoların güncellenmesiyle ilgili yasayı geri çekmekle "Meclis iradesinin hiçe sayıldığı" eleştirilerini yanıtladı ve "Tam aksine Meclis'in iradesi uygulandı" dedi.TDP'nin sunduğu ivediliğe olumlu oy vereceklerini açıklayan Başbakan Yorgancıoğlu, oy hesabıyla değil, aklıselimle hareket etmek gerektiğini söyledi.

Öneriyi sunanlarla konuşmaktan hiçbir zaman kaçmadığını belirten Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kaçarak sorun çözülemeyeceğini, ancak sorunları çözerken "ülkenin herkesin olduğu" bilinciyle hassas olmak gerektiğini anlattı.

EYLEME ELEŞTİRİ

Başbakan Yorgancıoğlu, "Bu hükümeti yürütürken sorunu olan herkes Başbakanlığa gelebilir, eylem yapabilir, istediğini etik olmak kaydıyla söyleyebilir, ilgili bakanlığa gidebilir ama benim partime ait bir toplantıma gelip küfredemez, etik değil, kim isterse olsun.. Yuhalayamaz. Kara çelenk de koyabilir ama yönettiğim makama… Benim özel bir toplantıma gelip bunu yapamaz" dedi.

KTHY mağdurlarına bu hükümet döneminde 10 milyon TL'ye yakın ödeme yaptığını hatırlatan Başbakan Yorgancıoğlu, "Bu arkadaşların sorunlarını biliyoruz, elimizdeki imkanlar çerçevesinde çözmek için de çalışıyoruz. Bu ivediliğe evet diyeceğiz. İki öneri birleşerek görüşülecek" dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, ülkede sıkıntı yaşayan başka kesimler de bulunduğunu ifade etti.

Askerlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nın yakında genel kurul gündemine geleceğini belirten Yorgancıoğlu, yerinden eleştiri yönelten TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli'ye hitaben "Ne yapacağınızı göreceğiz" dedi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin ivediliğe olumlu oy verecek olmasını "memnuniyet verici" diye niteledi ve daha önce CTP'den 4 milletvekilince sunulan öneriye ivedilik alınmadığı için bu sorunların yaşandığını söyledi.

Özgürgün, çalışanlar ve sendikalar ayaklandıktan sonra Başbakan'ın olumlu oy vereceğini söylediğini belirterek, "Belki de daha önceden bu sıkıntı önlenebilirdi" dedi.

Başbakan'ın eylem yapanlara karşı tutumunu doğru bulmadığını, toparlayıcı olması gerektiğini kaydeden Hüseyin Özgürgün, "Ülkede demokrasi var, belli kurallar ve yasalar var. Başbakan çıkıp 'eylemciler oraya gidemez, buraya gidemez' derse halkı gerer. Halk yasalar çerçevesinde hakkını arayacak. Biz sorumlu muhalefet yapıyoruz ama Sayın Başbakan bu üslup tamam değil" ifadelerini kullandı.

ÇAKICI

Yeniden söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı, Başbakan'a yönelik sözlerine açıklık getirdi ve kendisinin hiçbir zaman kimseye hakaret etmediğini belirtti.

Başbakan'ın ivediliğe olumlu oy vereceklerini açıklamasının önemli olduğunu vurgulayan Çakıcı, yasa önerisinin ilk sırada ele alınmasını istediklerini söyledi.

Daha sonra Özelleştirme (Değişiklik) Yasa Önerisi'nin ivediliği oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu, bugünkü gündeminde bulunan bütçe yasa tasarıları ve Genel Gıda ve Yem Yasa Tasarısı hakkında oy birliğiyle, organ nakliyle ilgili tasarıya ise oy çokluğuyla ivedilik aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.