İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

BKP: "Doğu Akdeniz'deki gerginlik son bulmalıdır"

BKP: "Doğu Akdeniz'deki gerginlik son bulmalıdır"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Kıbrıs açıklarında bulunan savaş gemilerini geri çekmesini ve İsrail ile Kıbrıs Rum tarafının birlikte gerçekleştirdiği askeri tatbikatların ise iptal edilmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 20/10/14 17:52
okuma süresi: 3 dak.
BKP: "Doğu Akdeniz'deki gerginlik son bulmalıdır"
A- A A+

Navtex yayınlayarak Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde doğal gaz arama çalışması yapacağını duyuran ve savaş gemilerini Kıbrıs açıklarına gönderen Türkiye'nin ardından, İsrail ve Kıbrıs Rum tarafının Akdeniz'de 2 gün sürecek ortak askeri tatbikat yapmaya başladığını, ayrıca Rusya'nın da Suriye ve Kıbrıs arasındaki deniz sahasında füze atışlarının da yapıldığı askeri tatbikat gerçekleştireceğini belirten İzzet İzcan, "Türkiye biran önce Akdeniz ve Kıbrıs'ta gerginliği tırmandırmaya dönük politikalarına son vermeli ve savaş gemilerini geri çekrek, Kıbrıs'ın egemenlik haklarına saygı göstermelidir. Kıbrıs Rum tarafı ise varolan gergin ortamı daha da büyütme yönünde izlediği agresif politikaya son vermeli, diyolog ve müzekere sürecinin yeniden başlaması için üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

AKP Hükümeti'nin Kıbrıs sorununu kullanarak menfaat ve çıkar elde etmesi kabul edilmezdir.

AKP hükümetinin izlediği gerginlik, askeri güç gösterisi ve tehdit politikasının Kıbrıslı Rum lider Anastasiyadis'e beklediği görüşmelerden çekilme fırsatını verdiğini ve Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm müzakerelerinin çökmesine neden olduğunu, toplumlararası ilişkileri ve güven ortamını ise kötüleştirdiğini belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "AKP hükümetinin, Kıbrıs sorununu kullanarak doğu akdenizdeki doğal gaz ve enerji kaynaklarında çıkar elde etmeye çalışması ve AK Parti'ye bu olanağı sağlayan Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin işbirlikçi tutumu kabul edilemezdir" dedi.

Doğal gaz ve enerji kaynaklarında Kıbrıslı Türklerinde, Kıbrıslı Rumlar kadar hakkı bulunduğunun altını çizen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, "Kıbrıs Türk toplumu olarak doğal gaz ve enerji kaynaklarından kaynaklanan haklarımızı elde etmenin yolu erken ve kapsamlı çözümdür. Tüm toplum olarak buna odaklanmalıyız. Güç gösterisi ve askeri tehdit politikası ile hiçbir yere varılamayacak, bundan tüm taraflar büyük zarar görecektir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.