İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Bektaşoğlu: "Kobani'den Kıbrıs'a"

Bektaşoğlu: "Kobani'den Kıbrıs'a"

Köşe yazarlarımızdan Kutay Bektaşoğlu bugünkü yazısında Kobani direnişini ve Kürtlerin batı ile girdiği ilişkinin Kıbrıs'taki dengeleri de değişebileceğini yazdı.

Yayın Tarihi: 21/10/14 08:31
okuma süresi: 1 dak.
Bektaşoğlu: "Kobani'den Kıbrıs'a"
A- A A+
Yeni Ortadoğu'nun oluşum sürecindeki "Kurucu Kaos", özellikle Suriye, Irak ve "Kürt Hareketi'' üzerinden, bölgeyi yeniden şekillendirmeye çalışıyor. Suriyede tıkanan süreci , samimi olmayan ''uluslararası konferanslarla'' aşamayınca, ''kaos hareketi'' ni de devreye koydular.Ancak, bu hareket de, uluslarüstü sermayenin, bölgedeki tıkanıklığının önünü açamayacaktır.

"Kobani Direnişi" sonrasındaki durum, yeni ortadoğunun ilk oluşum sürecinde düşünülenden, daha farklı bir yere ve düzeye gelmiştir. Bundan dolayı, uluslararası ve bölgedeki güçler arasındaki ilişkilerin, çıkar ve paylaşımların, "analizini" ve dizayınını yeniden değerlendirmeleri zorunlu hale getirmiştir...

Köşe yazarımız Bektaşoğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız>>>

Not: Haberi iPhone ve Android telefonunuzdan görüntülüyorsanız, tamamını köşe yazarları bölümünden okuyabilirsiniz.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.